ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Μία εξαιρετική παράσταση του Θεσσαλικού θεάτρου με τίτλο «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκη Ζέη  παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου την Παρασκευή  10 Νοεμβρίου 2023 στο Θέατρο του Μύλου.

Το 2023  έχει κηρυχθεί επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού “Έτος Άλκης Ζέη”, καθώς συμπληρώνονται 100 από τη γέννηση της. Η συγκεκριμένη επίσκεψή στο θέατρο εντάσσεται στη συνέχεια δράσεων για τη Φιλαναγνωσία,  που πραγματοποιεί το σχολείο μας αλλά και για να τιμήσουμε  τη συγγραφέα και  την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Ταλαντούχοι ηθοποιοί ζωντάνεψαν το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μεταφέροντας τους μαθητές και τους καθηγητές στο σκηνικό των παιδικών χρόνων της συγγραφέως και κυρίως στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μυρτώς και της Μέλιας, το καλοκαίρι τού 1936, που ξεκινά η δικτατορία τού Μεταξά.

Μαθητές και καθηγητές   έμειναν  ενθουσιασμένοι   από  την παράσταση. Η παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία μιας ζωντανής παράστασης – μακριά από μεγάλες ή μικρές οθόνες – με την αφήγηση της σημαντικότερης ίσως ιστορίας της Άλκης Ζέη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ