ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ 7Ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου η διπλή ενημέρωση των μαθητών – του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τους Κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, και ο σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, ειδικός στο Κυβενροέγκλημα και την Κυβερνοασφάλεια κ. Απόστολος Ι. Καψάλης οι οποίοι αφού τόνισαν τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμαναν τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές του Λυκείου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου & επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως Cyber Bullying ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό (GDPR), ένα νέο νομικό πλαίσιο κανόνων που αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

Ο Διευθυντής κ. Σταφύλης Νικόλαος, ο Σύλλογος των Διδασκόντων και οι μαθητές ευχαρίστησαν τον κ. Λιόβα και τον κ. Καψάλη για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωσή τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή προς τους μαθητές να συζητούν με τους γονείς τους, για όλα τα θέματα καθώς και αυτά που αφορούν στη διαδικτυακή τους ζωή.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ