(Π.Ε.Σ.ΕΚ) ΛΑΡΙΣΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δείτε τί αναφέρει το κείμενο του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Οι γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απεργούν στις 29-30 Νοεμβρίου διεκδικώντας αναβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών και δωρεάν Δημόσια Υγεία. Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και το κλείσιμο Τμημάτων, Κλινικών και ολόκληρων Νοσοκομείων. Για τις πολύωρες και εξαντλητικές εφημερίες τους .

“Βάζουμε στο στόχαστρο – τονίζει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε σε ανακοίνωσή της- την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.”
Όπως επισημαίνουν “η δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας οδηγεί στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών”.

Η σταδιακή και συστηματική ιδιωτικοποίηση των δομών της Δημόσιας Υγείας υπονομεύει το Ε.Σ.Υ και επιβαρύνει, οικονομικά, όλους/ες μας. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις συκοφαντίες του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μας περιθάλπει. Ο αγώνας των Γιατρών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μάς αφορά. Η Υγεία είναι αγαθό πανανθρώπινο. Η Δωρεάν πρόσβαση σε ένα Ε.Σ.Υ σύγχρονο και αξιοπρεπές είναι Δικαίωμα για όλους/ες μας. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις διεκδικήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών. Θεωρούμε πως η έμπρακτη Αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή.

Ο αγώνας τους για την υπεράσπιση της δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου Νοσοκομειακού προσωπικού (Γιατροί . Νοσηλευτές …) με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση , για αυξήσεις στις αποδοχές τους, κατάργηση κάθε εισφοράς για την υγεία και πλήρη Δημόσια Δωρεάν περίθαλψη, σε ένα οργανωμένο και πραγματικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι και δικός μας αγώνας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Ν/Σ Γιατρών και καλούμε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΙΝΚΥΛ στην Κεντρική Πλατεία στις 12:00 μεσημέρι την Τετάρτη 29 /11 .

Λάρισα 28 Νοέμβρη 2023

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ