ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΑΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου που δημιούργησε μία υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα συμμετείχε χθες το βράδυ στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Λάρισας στην Κεντρική πλατεία, της πόλης σε μία εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών ανοίγοντας την αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας άναψε τα φώτα, στέλνοντας ευχές, αλλά και μήνυμα δυσαρέσκειας για την κυβερνητική απόφαση να καταργηθεί μετά από 100 χρόνια το Δημοτικό Ωδείο.

Με τους ήχους της φιλαρμονικής και μετρώντας αντίστροφα ο Πάνος Σάπκας έδωσε το σύνθημα για το άναμμα του δένδρου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σάπκας ανέφερε

«Καλησπέρα σας καλό μήνα να έχουμε και καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Καταρχάς, να σας μεταφέρω τις ευχές του δημάρχου μας Απόστολου Καλογιάννη που δε μπορεί να βρίσκεται απόψε μαζί μας. Έφυγε εσπευσμένα για την Αθήνα για υπόθεση του δήμου μας.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην Φιλαρμονική μας, καθώς η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για το Δημοτικό Ωδείο μας, αφού με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών καταργήθηκε με τη μορφή που λειτουργεί από τότε που ιδρύθηκε, πριν από περίπου 100 χρόνια – και κινδυνεύει να υποβαθμιστεί τόσο το εκπαιδευτικό όσο και το καλλιτεχνικό του έργο. Μελλοντικά, απειλείται και η ίδια η ύπαρξή του!

Αυτό δε μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί. Μπορούμε όλοι μαζί, φορείς, θεσμοί, πολίτες να ανατρέψουμε την απόφαση που πλήττει τον πολιτισμό μας και την πόλη.

Θέλω λοιπόν, να ευχαριστήσω την Φιλαρμονική Ορχήστρα μας, μία από τις πολλές ορχήστρες του Ωδείου, που είναι απόψε εδώ και που ό,τι κι αν συμβαίνει, μας προσφέρει το σπουδαίο δώρο της μουσικής.

Με μουσική θα ανάψουμε και το δέντρο μας. Να ξεκινήσει η γιορτή, να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις μας, που και φέτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλές και καλές!

Όλη πόλη είναι στολισμένη. Φέτος ο διάκοσμος είναι πιο λαμπερός από ποτέ! Στην κεντρική πλατεία και την πλατεία Ταχυδρομείου θα γίνονται καθημερινές δράσεις για παιδιά. Χρόνο θα αλλάξουμε στο φρούριο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, φαναράκια και κρασί. Καθημερινές συναυλίες και παραστάσεις στο Δημοτικό Ωδείο, μουσικές στο δρόμο, παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο και πολλά ακόμη.

Να περάσουμε καλά, το έχουμε ανάγκη. Όμως να μην ξεχάσουμε και το πιο βαθύ νόημα της γιορτής, την αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Καλά Χριστούγεννα».

ΣΤΑΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ

Τη σκυτάλη πήραν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Μιχάλης Σταβέντο και Ήβη Αδάμου, που χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ