ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΡΤΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ» ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΨΥΡΡΑ

Κυριαρχώντας το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής στις εισηγήσεις του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα Θωμά Ψύρρα, έγινε χθες στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τυρναβίτη πολιτικού και λογοτέχνη «Αρτιο κατά παρέκκλιση», το οποίο είναι ένα καθαρά πολιτικό βιβλίο, ένα ηθογράφημα που παρουσιάζει έναν άνθρωπο της ελληνικής επαρχίας ο οποίος άθελά του έμπλεξε στα γρανάζια της διαφθοράς που είναι παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Στη χθεσινή εκδήλωση εισήγηση έκανε και η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή η οποία έπλεξε το εγκώμιο του συγγραφέα, αναφέροντας τόσο στοιχεία του συγγραφικού του έργου όσο και του διδακτικού του, αφού υπήρξε μαθήτριά του στα σχολεία που δίδαξε ο κ. Ψύρρας.

Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης ξεκίνησε την εισήγησή του με πειράγματα προς τον συγγραφέα με τον οποίο τον συνδέει μακροχρόνια φιλία αλλά και κοινή παρουσία στο χώρο της «δολοφονημένης» όπως τη χαρακτήρισε ανανεωτικής Αριστεράς.


Στη συνέχεια αναφερόμενος στο νέο βιβλίο του Θωμά Ψύρρα έθιξε όλες τις πτυχές του προβλήματος της διαφθοράς που μαστίζει τη χώρα και τείνει να γίνει ίδιο των Ελλήνων.

Μίλησε για την ατιμωρησία, επισημαίνοντας ότι αντί της ατομικής κυριαρχεί η συλλογική ευθύνη και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να μπορέσει να θωρακιστεί η κοινωνία και να υπάρξει πραγματική ισονομία στη χώρα, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε και στη διαπλοκή λέγοντας ότι είναι λυπηρό να κυβερνούν οι ισχυροί επιβάλλοντας νόμους στους κυβερνώντες.

Ο συγγραφέας

Στην εισήγησή του ο συγγραφέας, αφού απάντησε στα πειράγματα του κ. Πανούση και σχολίασε τα καλά λόγια που άκουσε από τους άλλους δύο ομιλητές, παρουσίασε τα ερεθίσματα που πήρε για να γράψει το βιβλίο, μίλησε για τον ήρωά του τον κυρ Θανάση Μαντέλα που έμπλεξε σε μία δικαστική διαμάχη θέλοντας να υπερασπιστεί τον τόπο του, από εργολάβους που κτίζουν αυθαίρετα εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και το όνειρο κάποιων να αποκτήσουν ένα εξοχικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ