Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ PRAKTIKER ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ (VIDEO)

Να επιστρέψει στην εργασία του εργαζόμενος της Praktiker Hellas, ο οποίος απολύθηκε, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία αρχικά είχε προσπαθήσει να μετατρέψει σε πωλητή τον εργαζόμενο χειριστή κλαρκ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων στο τοπικό κατάστημα, ενώ την ίδια ώρα είχε βγάλει αγγελία για χειριστή κλαρκ.

Όταν ο εργαζόμενος προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας καταγγέλλοντας μονομερή βλαπτική μεταβολή ειδικότητας, η εργοδοσία τον απέλυσε εκδικητικά. Ο εργαζόμενος δικαιώθηκε δικαστικά τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο, καθώς η απόλυση κρίθηκε άκυρη, υποχρεώνοντας την εταιρεία να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του εργαζόμενου.

Παρ’ όλο που ο εργαζόμενος επέστρεψε για εργασία η εταιρεία δεν το δέχεται και αρνείται μέχρι και σήμερα κατά παράβαση των δικαστικών αποφάσεων και ειδικά της εφετειακής απόφασης, που είναι τελεσίδικη και εκτελεστή.

Με βάση τα παραπάνω ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε η εργοδοσία να πειθαρχήσει στις δικαστικές αποφάσεις και να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του.

Ο υπουργός Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι η εταιρεία έχει κάνει αίτηση αναίρεσης των δικαστικών αποφάσεων στον Άρειο Πάγο και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, το υπουργείο και η επιθεώρηση εργασίας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αποδεχόμενος ότι η εταιρεία μπορεί να κάνει τον εργαζόμενο μπαλάκι δεσμευόμενη απλά ότι αν απορριφθεί η αναίρεση θα πληρώσει κανονικά για το διάστημα που δεν δουλεύει ο εργαζόμενος.

Ο Γ. Λαμπρούλης κατήγγειλε κυβέρνηση και εργοδοσία, η οποία εφαρμόζει τους νόμους αλά καρτ, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων, κάνοντας λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ