Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ Δ.Α. ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Δείτε την ανακοίνωση που υπογράφει η επικεφαλής Μαρία Κωστή

Ξεπέρασε τα όρια της “ευαισθησίας”, της “ανθρωπιάς” και της “ενσυναίσθησης” η δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών και κυρίως ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, με την μετάθεση καθαρίστριας, πεντάωρης ημερήσιας απασχόλησης, με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα η εν λόγω καθαρίστρια, από το Μακρυχώρι, μετέβαινε καθημερινά στους Γόννους, όπου δούλευε σε σχολείο, με λεωφορείο της γραμμής, γιατί δεν διαθέτει αυτοκίνητο, αλλά κυρίως γιατί δεν οδηγεί.

Κάποια μέρα πήρε εντολή από τη δημοτική αρχή, να εγκαταλείψει τους Γόννους και να απασχολείται πλέον σε σχολείο του Καλοχωρίου, που όμως δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης με λεωφορείο της γραμμής, επικαλούμενη, (η δημοτική αρχή ), τα περιθώρια που της δίνει η σύμβαση εργασίας, δημιουργώντας έτσι στην εργαζόμενη αδυναμία μετάβασης, κάτι που την υποχρεώνει σε παραίτηση.

Η ίδια πρότεινε λύση στο πρόβλημα, να μεταβαίνει δηλαδή στο Καλοχώρι με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, που κάνει καθημερινώς τη διαδρομή Μακρυχώρι – Συκούριο, αλλά η δημοτική αρχή δεν το εγκρίνει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, αφού εξάντλησε κάθε δυνατότητα που είχε, ώστε να βρεθεί λύση, με την δημοτική αρχή και μάλιστα αυτή που προτείνει η εργαζόμενη, καταγγέλλει δημοσίως τον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη , για αναλγησία, εμπάθεια και ηθελημένη ενέργεια που εξυπηρετεί προσωπικούς του λόγους.

Διαψεύδει ο ίδιος ο δήμαρχος, με τις ενέργειές του, τις δημόσιες δηλώσεις του, (με αφορμή την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της σχολικής επιτροπής και τις “ενέργειες” του ίδιου για μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα), ότι “το άτομό του είναι πρώτα άνθρωπος και ύστερα δήμαρχος”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, ζητά εδώ και τώρα, σεβόμενη την σύμβαση εργασίας, που δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή, να μετακινεί την εργαζόμενη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, να βρεθεί τρόπος μετακίνησής της και αυτός που προτείνει η εργαζόμενη είναι ένας, ώστε και η δουλειά της δημοτικής αρχής να γίνει και η εργαζόμενη να μην οδηγηθεί σε παραίτηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους, όταν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αυτονόητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ