Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ!»

Επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, τέθηκε η Γραμ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από τον Γραμ της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαλάκο, την αν. Γραμ ΤΟ Λάρισας Δημητρα Λαζάρου, τα στελέχη του αγροτικού τομέα –γεωτεχνικούς Ντίνο Μπλιάτσο και Χρ Παναγούλη, τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ και γεωτεχνικό Κώστα Καραμπάτσα, τη Γραμ ΤΟ Ελασσόνας Φωτεινή Ιγγλέζου , τον αν Γραμ ΤΟ Ελασσόνας Β. Παπαλεξίου, και τα στελέχη Σ. Μπαρλαγιάννη και Γ. Λουτριώτη, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση αλλά και το επίπεδο αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν τον Σεπτέμβριο οι θεομηνίες Daniel και Elias στην περιοχή.

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καρυά Ολύμπου και στον πρότυπο κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, στον Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας, στους αμπελουργούς του Δαμασίου και στους πληγέντες του σεισμού που βρίσκονται ακόμη στα κοντέινερ, στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμού Τυρνάβου και στους πληγέντες κτηνοτρόφους στον Αμπελώνα, καθώς και σε ποιμνιοστάσια της περιοχής.

Μετά το πέρας της περιοδείας η κ. Λιακούλη, δήλωσε :

«Έχει σημάνει η ‘’ώρα μηδέν’’ για τη Θεσσαλία- για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεταποιητές. Πέραν των αρχικών ‘’ευχολογίων’’ των υπουργών της ΝΔ σε ‘’συσκέψεις’’, ‘’συναντήσεις’’ και ‘’κανάλια’, κυβερνητικό σχέδιο για ολόκληρη την πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Τόσο εμείς, όσο και κυρίως οι Θεσσαλοί πολίτες διαπιστώνουμε καθημερινά πως τόσο οι ρυθμοί εφαρμογής των άμεσων μέτρων ανακούφισης απέχουν μακράν από το να θεωρούνται ικανοποιητικοί, ενώ και τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για την πλήρη παραγωγική ανασυγκρότηση, όσο και ανάταξη της Περιφέρειας, είναι ανύπαρκτα. Η δε δημόσια πρόταση του προέδρου μας Ν.Ανδρουλάκη τόσο στη ΔΕΘ, όσο και στη Βουλή, ενώπιων του κ. Μητσοτάκη, για ένα ολιστικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει την αναγέννηση του παραγωγικού μοντέλου και τις ανθεκτικές υποδομές, την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, έχει αγνοηθεί πλήρως, χωρίς βέβαια να υπάρξει αντίστοιχη κυβερνητική αντιπρόταση.

Όπως μάλιστα είχαμε προτείνει θα έπρεπε ήδη να έχει συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα σύστημα ομάδων διοίκησης έργου, μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα διασφάλιζε τη διαφάνεια και την ταχύτητα. Η task force, προκειμένου να είναι αποτελεσματική θα έπρεπε να αποτελείται από τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη και να συνεπικουρείται από τεχνοκράτες, από επιστήμονες, από ειδικούς και βεβαίως να συνεδριάζει συχνά, ανάλογα με τις ανάγκες, για να επιλύει καίρια προβλήματα.

Αυτή θα ήταν η επιτομή ενός ‘’επιτελικού κράτους’’ για το οποίο 4,5 χρόνια επαίρεται η ΝΔ, έχοντας ωστόσο ελάχιστα επιτεύγματα να επιδείξει μέχρι σήμερα, πέραν της μεγάλης ‘’συνδρομής’’ του στην ανάπτυξη σχέσεων πελατειασμού, αλλά και την ‘’αριστεία’’ στη χρήση αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακών τακτικών που στοχεύουν μόνο στον ‘’έλεγχο των ζημιών’’ (damage control) της δημόσιας εικόνας του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα ήρθε στη Θεσσαλία ο κ Μητσοτάκης για να μιλήσει για τα αυτονόητα : την μεταφορά του οικισμού της Μεταμόρφωσης. Αναμενόμενο και αυτονόητο!

    • Τι θα γίνει όμως με το Σωτήριο;
    • Τι θα γίνει με την υπερχειλισμένη Κάρλα;
    • Ποιο είναι το σχέδιο;
    • Με τους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς στο Δαμάσι τί θα γίνει; Μέχρι πότε θα τους εξαπατά η Κυβέρνηση ότι θα ανοικοδομηθεί το χωριό; Μέχρι πότε με διάφορες δικαιολογίες ροκανίζει το χρόνο, μαζί και τις ζωές τους;

  • Ποιος θα απομακρύνει τα σάπια ζώα, τις σάπιες ζωοτροφές από τα χωράφια ; Ποιος θα απομακρύνει τα έλη από τα ποιμνιοστάσια που είναι ακόμη πλημμυρισμένα;
  • Ποιος θα μιλήσει για το σχέδιο εγκατάστασης των νέων υποδομών;

Σήμερα συναντήσαμε την αγανάκτηση και την οργή στα πρόσωπα των ανθρώπων του νομού. Μετά τις πλημμύρες, η Κυβέρνηση, έπνιξε τη Θεσσαλία στο ψέμα και στην κοροϊδία.

Ούτε καν τα χρήματά τους δεν έχουν πάρει οι πληγέντες για τις πρώτες έκτακτες ανάγκες μετά τις πλημμύρες !!! Ως πότε θα λειτουργούν στην Κυβέρνηση με πυξίδα μόνο την επικοινωνία;

Επιτέλους! Φτάνει ο εμπαιγμός!

Οι πρωτοβουλίες μας συνεχίζονται και κάθε μέρα, κάθε ώρα θα γίνουμε η δυνατή φωνή της Θεσσαλίας μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω στην κοινωνία, μέχρι να αποκατασταθεί ο τόπος μας και να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποί μας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ