ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Βραδιά επαρχιακών εφημερίδων και μνήμης Τάκη Δημητρακόπουλου η χθεσινή στο ξενοδοχείο Διόνυσος της Λάρισας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Δημητρακόπουλος, γιός του αείμνηστου ιστορικού εκδότη της εφημερίδας Ελευθερία Π. Δημητρακόπουλου.

Παρέστησαν άνθρωποι του Τύπου και της αυτοδιοίκησης, παλιά στελέχη της εφημερίδας, και φίλοι της οικογένειας.
Από πλευράς ομιλητών ο Κώστας Τόλης, εκδότης της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακού Τύπου Ελλάδος, αναφέρθηκε στην πορεία και τον μετασχηματισμό των επαρχιακών εφημερίδων τα τελευταία χρόνια, στη συνεισφορά τους στην κοινωνία, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Ακολούθησε ο Χρήστος Μπεχλιβάνος, εκδότης της Larissanet, o οποίος έκανε μια αναδρομή στο χθες και στο σήμερα του θεσσαλικού Τύπου, στεκόμενος ιδιαίτερα στις καταχρηστικές και εκδικητικές αγωγές κατά δημοσιογράφων (SLAPPs) σε μια προσπάθεια να τους φιμώσουν.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Δημήτρης Κουγιώνης αναφέρθηκε στην στήριξη που είχε ο Τύρναβος στα χρόνια του Τάκη Δημητρακόπουλου, με κορυφαία στιγμή την δωρεά ενός βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη.
Από την πλευρά του ο γιός του εκδότη αναφέρθηκε στην οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση και το έργο του πατέρα του, θυμίζοντας ξεχωριστές στιγμές του Τάκη Δημητρακόπουλου.

Ο Ηλίας Λιβάνης (των εκδόσεων Λιβάνη) που ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής, δεν παρέστη λόγω έκτακτης ανάγκης.

ΦΩΤΟ: Σπύρος Τσαντόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ