10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Η Τρίτη 19/12 ήταν μια ξεχωριστή μέρα, πλούσια σε δράσεις τόσο για τα παιδιά του σχολείου μας, όπως και για τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ Λάρισας (σχολείο Ειδικής Αγωγής), με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου, του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε κεράσματα σε όλα τα παιδιά.

Αυτό πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της Ερμίνας μας. Αυτή τα επιμελήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο κυλικείο του σχολείου μας, το οποίο μετατράπηκε σε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Σε αυτή την διαδικασία πήραν ένα μικρό μέρος μαθητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων ώστε να μυρίσει το σχολείο κανέλα , βούτυρο και να δημιουργηθούνε αναμνήσεις από όμορφες στιγμές.

Ξεχωριστή στιγμή της ημέρας ήταν όταν με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σε επικοινωνία με τη μαέστρο κ. Παναγοπούλου Μαρία.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής μας χάρισαν όμορφες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που ενθουσίασαν μαθητές, καθηγητές και γονείς μιας και είναι μοναδικό να μεταφέρεται ζωντανά η μαγεία της μουσικής των μουσικών οργάνων.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων τους ευχαριστούμε θερμά.

Επιπλέον θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς ως γονείς την διαφωνία μας σε σχέση με τις αλλαγές και την κατάργηση της υπάρχουσας κατάστασης που δρομολογείται για το ΔΩΛ.

Μέσα από το νέο νόμο της κυβέρνησης καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί, Κοινωφελείς Υπηρεσίες αλλά και Σχολικές Επιτροπές. Οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στον δήμο χωρίς όμως να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση τους.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό – στην προκειμένη περίπτωση για το ΔΩΛ – θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και συνέπειες σε εργαζόμενους, μαθητές που φοιτούν και στις οικογένειες τους μιας και όχι μόνο δεν θα ενισχυθεί η κρατική χρηματοδότηση για ποιοτικό καλλιτεχνικό έργο, για υποδομές και δωρεάν φοίτηση ή έστω για πιο χαμηλά δίδακτρα αλλά θα οδηγήσει στην ανεύρεση ιδιωτικών πόρων και στην απαξίωση της λειτουργίας του.

Εμείς, ως γονείς θέλουμε η καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας να διασφαλίζεται μέσα από τα σχολεία και το Δημοτικό Ωδείο και να μπορεί να είναι δικαίωμα όλων των παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ