ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΡΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ DANIEL

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκαν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών από το δήμο Τυρνάβου

Δεν έκρυβαν την ανησυχία αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε ο DANIEL στην ηρτημένη παραγωγή σε οινοποιήσιμα σταφύλια, βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα στις παραποτάμιες περιοχές του δήμου που υπέστησαν τρομερές καταστροφές λόγω της πλημμύρας.

Οι συνεταιριστές χαρακτήρισαν αδιανόητο να έχουν αποκλειστεί μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα προϊόντα, ζήτησαν άμεση διόρθωση της αδικίας και τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι πέραν των ζημιών στην ηρτημένη υπάρχουν και άλλες καταστροφές το 2023 σε καλλιέργειες της περιοχής από χαλάζι, παγετό, καύσωνα και βροχοπτώσεις που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποζημιωθούν αφού ο ΕΛΓΑ με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες είναι αδύνατον να τους αποζημιώσει.

Φυσικά με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης έθεσαν και μία σειρά άλλων θεμάτων όπως το πρόβλημα της απομάκρυνσης φερτών υλικών, η αναδιάρθρωση καλλιεργειών και τα χρονοδιαγράμματα των λοιπών προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ για τη Θεσσαλία.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γαία Φρούιτ Χρ. Τασούλας σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι θα πρέπει άμεσα το υπουργείο να απαντήσει στα αιτήματα και να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό τις πληρωμές για την ηρτημένη παραγωγή σε οινοποιήσιμα σταφύλια, βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα επισημαίνονταν ότι οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών του δήμου Τυρνάβου θα συνεχίζουν να πιέζουν αλλά και να συνεργάζονται με το υπουργείο για να μην αδικηθεί κανένας παραγωγός της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ