Αν μη τί άλλο ήταν ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική η χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας με θέμα συζήτησης την εκλογή προεδρείου – συγκρότηση σε σώμα της νέα διοίκησης.
Τη θέση του προέδρου διεκδίκησαν 2 υποψήφιοι οι κ.κ. Θ. Φούντας και Δ. Παπαδόπουλος με τον κ. Φούντα να εκλέγεται με 6 ψήφους (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ), τον κ. Παπαδόπουλο να παίρνει 2 ψήφους (Αγωνιστική Παρέμβαση) ενώ υπήρξε και 1 λευκό προφανώς από τον εκπρόσωπο των ΑΔΗΚ.
Η ενέργεια των συμβούλων της ΑΣΕ και των ΣΥΝΕΚ να ψηφίσουν τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ στο πλαίσιο του αντιπροσωπευτικού προεδρείου προκάλεσε αντιδράσεις που όπως μαθαίνουμε είναι περισσότερες εντός των ΣΥΝΕΚ.
Τη θέση του αντιπροέδρου διεκδίκησαν οι κ.κ. Β. Μπιζέλη, Β. Μπουντουλούλης και Ν. Παναγιώτου, με την κ. Μπιζέλη να εκλέγεται με 5 ψήφους (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ) και τους κ.κ. Μπουντουλούλη (ΑΣΕ) και Παναγιώτου (ΑΔΗΚ) να παίρνουν από 1 ψήφο ενώ υπήρξαν και 2 λευκά από την πλευρά της Αγωνιστικής Παρέμβασης.
Η μη εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου ενόχλησε τον κ. Μπουντουλούλη που τόνισε σε δήλωσή του ότι η παράταξή του δεν θα διεκδικήσει άλλη έδρα.
Για τη θέση του γραμματέα υπήρξαν δύο υποψηφιότητες των κ.κ. Φ. Κουτσοπούλου και Ν. Παναγιώτου με την κ. Κουτσοπούλου να παίρνει 5 ψήφους ΔΑΚΕ και προφανώς ΣΥΝΕΚ και τον κ. Παναγιώτου να παίρνει 2 ΑΔΗΚ και προφανώς ΑΣΕ, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά (Αγωνιστική Παρέμβαση).
Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των ΑΔΗΚ πήρε δύο ψήφους, όπως έγινε και στην περίπτωση του Οργανωτικού Γραμματέα, προκάλεσε αντιδράσεις με δεδομένο ότι οι ΑΔΗΚ είναι μία παράταξη που έχει στείλει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, κατηγορείται από άλλες παρατάξεις για αντικαταστατική συμπεριφορά, για μη σεβασμό στις αποφάσεις συνελεύσεων της ΕΛΜΕ, ενώ πήρε μέρος στις διαδικτυακές εκλογές και εξέλεξε με ελάχιστες ψήφους αιρετούς που χαρακτηρίστηκαν τότε ως ψευτοαιρετοί από τις παρατάξεις που απείχαν κ.λπ.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη θέση του ταμία εκλέχθηκε ο κ. Δ. Παπαδόπουλος Αγωνιστική Παρέμβαση με 8 ψήφους και 1 λευκό και στη θέση του οργανωτικού γραμματέα ο Στ. Μαλάκος με 6 ψήφους ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και Αγωνιστική Παρέμβαση έναντι 2 του κ. Παναγιώτου (ΑΔΗΚ και προφανώς ΑΣΕ) και 1 λευκό (Αγωνιστική Παρέμβαση).