Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ «ΚΟΥΡΕΨΕΙ» ΚΑΤΑ 35% ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ;

«Μπροστά σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται πως βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι εκτός από τις καταστροφικές πλημμύρες, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εν κρυπτώ «κούρεμα» της τάξης του 35% στις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς αγρότες, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται στα ταμεία του ΕΛΓΑ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, «οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι δύσκολο να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Κι αυτό γιατί ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να καταβάλει το σύνολο του ποσού που χρειάζεται για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων».

Το ρεπορτάζ διευκρινίζει πως το «ψαλίδι» θα αφορά βεβαιωμένες ζημιές και θα έρθει με τη μορφή της οριζόντιας περικοπής των αποζημιώσεων κατά 35% της εκτίμησης.

 

«Πίσω από τις δακρύβρεχτες πομφόλυγες των κυβερνητικών στελεχών ότι ενδιαφέρονται για την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες Θεσσαλία και ότι θα αποζημιωθεί στο ακέραιο το σύνολο των ζημιών, η κυβέρνηση ετοιμάζει μία νέα λυπητερή, ψαλιδίζοντας τις αποζημιώσεις κατά 35% σε βεβαιωμένες ζημιές. Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με «μπακαλίστικο» τρόπο τις βιβλικές καταστροφές που έχουν σπείρει την απόγνωση σε χιλιάδες συμπολίτες μας στον πάγκο, ομολογώντας κυνικά πως «το ταμείο είναι μείον».

Αν όντως επιβεβαιωθεί το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, τότε θα μιλάμε για μία νέα τραγωδία μέσα στην τραγωδία. Και αυτή η τραγωδία θα έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα φέρω άμεσα το θέμα στη βουλή ζητώντας καθαρές κουβέντες από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ