ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Αμπελώνα , την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Οι μαθητές γνώρισαν τι συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κατά των Εβραίων και των άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Έγινε προβολή της ταινίας : «Η ζωή είναι ωραία »του Μπενίνι, όπου με έναν ανάλαφρο αλλά και εξαιρετικά συγκινητικό τρόπο προσέγγισαν την τραγικότητα του δράματος των Εβραίων. Τέλος, συζήτησαν και συνέδεσαν το γεγονός με αντίστοιχα σύγχρονα προβλήματα όπως ο ρατσισμός και η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις σύγχρονες κοινωνίες.:

«Την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπως τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου απευθυνόμενος στους μαθητές, θυμόμαστε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, αλλά θυμόμαστε επίσης ότι είναι σημαντικό ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ στο παρόν. Θα τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος αν ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Αν ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Αν ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ.

Αυτό που έγινε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Δεν πρέπει όμως να συμβεί ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ