ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αν και πέρασαν 5 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν φρόντισε να θωρακίσει τις πλημμυροπαθείς περιοχές, ειδικά στην περιοχή του δήμου Τυρνάβου, εκεί που τα σπασμένα φράγματα στον Πηνειό απειλούν με νέες πλημμύρες, σε περίπτωση δυνατής βροχόπτωσης, μια μεγάλη περιοχή από τον Μαυρόλιθο, το Βρυότοπο, τη Ροδιά και τον Αμπελώνα.

Κάτοικοι της περιοχής που επιχείρησαν μία αυτοψία στα αναχώματα που προστατεύουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα, διαπίστωσαν με οργή ότι κανείς από την περιφέρεια δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να επιδιορθώσει τα φράγματα που αποτελούν ασπίδα για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα απασχόλησε έντονα τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου και ήδη ο δήμαρχος, Στ. Τσικριτσής, έχει ενημερώσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης στα αναχώματα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος νέας πλημμύρας.

Η υπομονή των κατοίκων εξαντλείται και πλέον περιμένουν την άμεση αντίδραση του περιφερειάρχη και του μηχανισμού της περιφέρειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ