ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Προφανώς οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ έχουν παρασυρθεί από την αντισυνταγματική κίνηση της κυβέρνησης που επιχειρεί να παρακάμψει το σύνταγμα και να ιδρύσει τα περίφημα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Αλλιώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παράνομη πρόταση που κατέθεσε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, με την οποία ζητά από τα μέλη του να ψηφίσουν κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό όλων των σωματείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζητά να αλλάξουμε διατάξεις του καταστατικού, χωρίς καταστατική συνέλευση! Ζητά να καταργήσουμε τις Γενικές Συνελεύσεις, δηλαδή την άμεση δημοκρατική διαδικασία του σωματείου και να λειτουργούμε όπως τα κοινοβούλια.

Μας εγκαλεί, μάλιστα, γιατί είχαμε τη δημοκρατική ευαισθησία να αρνηθούμε μια τέτοια πρωτοφανή ενέργεια. Τόση ομοιότητα με την κυβέρνηση που εχθρεύεται όποιον διαφωνεί με την καταπάτηση του συντάγματος.

Ας δούμε, όμως, την ουσία της πρότασης που καταθέτει και ας «ξεχάσουμε» για λίγο το καταστατικό, για να θαυμάσουμε το ενδιαφέρον της ΔΑΚΕ για το σωματείο και τη βαρύτητα των αποφάσεών του.

Α) Η ΔΑΚΕ, λοιπόν, είναι η πρώτη παράταξη σε ψήφους τα τελευταία χρόνια αλλά είναι η τελευταία παράταξη σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται (συμμετέχουν με ένα το πολύ δυο άτομα κάθε φορά) …ακόμα και στις απεργίες!

Β) Η ΔΑΚΕ είναι πρώτη παράταξη σε ψήφους στις εκλογές αλλά τελευταία παράταξη στη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις …… τις θεωρεί και αυτές ξεπερασμένη μορφή δράσης! Προσπαθεί με πείσμα να αποφύγει οποιαδήποτε συγκέντρωση συναδέλφων και με τη βοήθεια «προθύμων» καταψηφίζει στις συνεδριάσεις του ΔΣ κάθε πρόταση για Γ.Σ.

Γ) Η ΔΑΚΕ μιλά για «μειοψηφίες», ενώ το άθροισμα των ποσοστών των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ ξεπερνά τη δύναμη της ΔΑΚΕ, αποτελώντας την πλειοψηφία ….της αρέσει, δεν της αρέσει. Γι’ αυτό, άλλωστε, πέρυσι τα μέλη της αποχώρησαν 15 φορές από τις συνεδριάσεις του ΔΣ ώστε να μην ψηφιστούν αποφάσεις από την πλειοψηφία (5-4), εκμεταλλευόμενοι τη διάταξη του καταστατικού (αναχρονιστικού όπως το χαρακτηρίζει) που απαιτεί 7 παρόντες στη συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Τώρα, ποιος εργαλειοποιεί το καταστατικό είναι ολοφάνερο!!!

Δ) Κάνει λόγο για αναβάθμιση του κύρους και της βαρύτητας των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων η παράταξη που αποκαλεί τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις συνελεύσεις «Μουτζαχεντίν»!!! …. όταν βέβαια δεν ψηφίζουν τις θέσεις που επιθυμεί η ΔΑΚΕ. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να θέλουν να απαγορεύσουν να συζητάνε οι συνάδελφοι και να αποφασίζουν για θέματα που δεν έχει συμφωνήσει από πριν το ΔΣ. Είναι και αυτό «παγκόσμια πρώτη» για μια χώρα που δηλώνει ότι έχει δημοκρατία. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι αυτό λεγόταν λογοκρισία και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα επί χούντας!

Ε) Αλήθεια, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, ξεχνάτε τόσο γρήγορα ή σας τυφλώνει η ταύτισή σας με την ΝΔ; Ξεχάσατε ότι το σωματείο μας πριν από δύο χρόνια προχώρησε σε διαγραφή μέλους του και μέλους του ΔΣ σε Γενική Συνέλευση, όπου ψήφισαν 53 συνάδελφοι, και όπως αποφάνθηκαν τα Δικαστήρια ήταν καθόλα νόμιμη ενέργεια, με την απαραίτητη βαρύτητα και το κύρος που απαιτούνταν. Σκεφτείτε ότι τα δικαστήρια, που τόσο πολύ αγαπάτε και σέβεστε όπως δηλώνετε, αποδέχτηκαν τις διατάξεις αυτού του τόσο ξεπερασμένου, όπως διατείνεστε, καταστατικού.

ΣΤ) Να θυμίσουμε, επίσης, στους «ξεχασιάρηδες» της ΔΑΚΕ ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκλέχθηκαν αιρετοί με 14 ψήφους, οι οποίοι παρέμειναν αιρετοί σύμφωνα με τον νόμο της ΚΕΡΑΜΕΩΣ και ως γνωστόν ακόμα και οι σημερινοί αιρετοί προέκυψαν από εκλογές όπου συμμετείχε το 30% του κλάδου … δηλαδή μια μειοψηφία. Όπως θυμάστε, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, όταν σας θέταμε το ζήτημα, η απάντησή σας ήταν: «ας συμμετείχατε και οι υπόλοιποι, να ήταν αλλιώς τα πράγματα». Ε, λοιπόν, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, σας απαντούμε σήμερα με το δικό σας επιχείρημα: «ας συμμετείχατε στη Γενική Συνέλευση και οι υπόλοιποι να ήταν αλλιώς τα πράγματα». Φροντίστε να καταθέτετε προτάσεις που να πείθουν τους παρισταμένους στη Γενική Συνέλευση και όχι φιλοκυβερνητικά λογύδρια. Τις αποφάσεις θα λαμβάνουν οι παρόντες ….σας αρέσει δεν σας αρέσει .

Προς τους συναδέλφους /ισσες επισημαίνουμε τα εξής:

Η ΔΑΚΕ κατέθεσε την πρότασή της μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν εκατό συνάδελφοι και από αυτούς ελάχιστοι ήταν ψηφοφόροι της κυβερνητικής παράταξης. Είναι φανερό πως θορυβήθηκαν από τη συμμετοχή λόγω και της αναταραχής που προκαλεί η αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα, επιθυμούν να διαλύσουν κάθε δυνατότητα των συναδέλφων να αντιδράσουν μπροστά στην άγρια επίθεση που έρχεται.

Να θυμίσουμε, επίσης, πως την περίοδο της διαθεσιμότητας, όταν δόθηκε μάχη (όχι από όλους) για να μην απολυθούν οι συνάδελφοι, αρκετές συνελεύσεις είχαν λιγότερα από εκατό άτομα, αλλά πήραν κρίσιμες αποφάσεις για όλο τον κλάδο. Αυτό φοβάται η ΔΑΚΕ και νομίζει πως μπορεί λόγω μιας σχετικής πλειοψηφίας στο ΔΣ να ακυρώσει τη δυνατότητα του κλάδου να αμυνθεί στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση.

ΟΧΙ, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, δεν πρόκειται να μας γυρίσετε σε εποχές μαύρες για τον λαό μας. Μπορεί η πολιτική διάλυση των κομμάτων να σας δίνει σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής «αέρα», αλλά εδώ, συνάδελφοι, πρόκειται για το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα και αυτά δεν περνάνε.

Δεν θα ξεχάσουμε, συνάδελφοι, ποιοι είναι αυτοί που αύξησαν το ωράριό μας, πετσόκοψαν τους μισθούς μας, στήριξαν και ψήφισαν τα μνημόνια, επιχείρησαν τις απολύσεις εκπαιδευτικών και συνεχίζουν να λεηλατούν τα δικαιώματά μας. Είναι αυτοί οι βουλευτές που παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ και αγκαλιασμένοι με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εξυμνούν τα κατορθώματα της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΥΓ1 Επειδή θέσατε και μια τεχνική πλευρά στην παράνομη πρόταση σας, μπήκαμε στον πειρασμό να σας κάνουμε και μερικές προτάσεις ….για να βελτιώνεστε …ποτέ δεν είναι αργά.
Μπορεί το ΔΣ να ορίζει και έναν απουσιολόγο σε κάθε Γ.Σ. που θα προκηρυχθεί. Επίσης, μπορούμε να κλείνουμε και τις πόρτες μετά την έναρξη, για να μην μπορεί κανείς να το σκάσει, στην ανάγκη δίνουμε και μια αποβολή.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ εκεί στη ΔΑΚΕ, θυμίζετε ολοένα και περισσότερο ΤΗ ΔΕΞΙΆ ΤΟΥ ΄50 .

ΥΓ2 Αλήθεια, έχετε να πείτε κάτι:
– για τα κενά που υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία;
– για την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που τρέχουν σε περισσότερα από ένα σχολεία;
– για την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση;
– για την ακρίβεια και την υποχρηματοδότηση των σχολείων;
– για τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη;
– για την καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου;
Παρατηρούμε ότι κάτι ψιθυρίζετε για αυτά όταν πλησιάζουν οι εκλογές και μετά σιωπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ