ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 από την τραγωδία των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε υγιής πολίτης θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ:
• Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-58 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ!! Αν είναι δυνατόν!! Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.
• Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής .Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νεοεισερχόμενος νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!
• Χρήματα υπάρχουν αλλά δυστυχώς όχι για τον εργαζόμενο.
• Το μηνιαίο εισόδημα του Δημοσίου υπαλλήλου εξανεμίζεται σε λίγες μέρες ,ενώ αντιθέτως τα έσοδα των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών που είναι υπεύθυνοι για την εκτόξευση της ακρίβειας στα ύψη, γιγαντώνονται.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά!
Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα . Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Απαιτούμε το θέμα των αυξήσεων των Δ.Υ. ,των οποίων ο μισθός αυξήθηκε με φιλοδώρημα μετά από 14 χρόνια, να μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων κάθε χρόνο και σε διαφορετική βάση. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία για τους εργαζόμενους στον Δ.Τ. ως ένδειξη σεβασμού στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Είμαστε αυτοί που δεχτήκαμε το μεγαλύτερο χτύπημα κατά την μνημονιακή περίοδο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ όπως εξάλλου συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας- κατάλοιπο των μνημονίων
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Δημοσίου τομέα ,τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη , 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, με κυρίαρχο αίτημα : «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ