ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΚΟΥΡΑ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

Τεράστιο το θράσος του κυρίου Κόκουρα να μιλάει για ευμάρεια και ταμειακά διαθέσιμα στον Δήμο Τυρνάβου, ενώ η πραγματικότητα και η καθημερινότητα τον διαψεύδουν περίτρανα.

Άφησε ένα Δήμο σε πλήρη εγκατάλειψη από άκρη σε άκρη σε όλες τις υποδομές και τις παροχές προς τους δημότες, στον πολιτισμό, αθλητισμό, στην κοινωνική πολιτική και γενικά σε όλους τους τομείς.

Σιγά – σιγά αυτοαναιρείται.

Στην αρχή τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 3.000.000 ευρώ μετά έγιναν 2.000.000 ευρώ. Αν προσθέσει κανείς και το πλήθος των αγωγών από προμηθευτές που ο ίδιος ανέθετε, με την πάγια τακτική των απευθείας αναθέσεων και τους άφηνε απλήρωτους στέλνοντας τους στα δικαστήρια για να πληρωθούν, ακόμα και τους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν το δήμο σε αυτές τις υποθέσεις, να δούμε τι θα μείνει στο τέλος.

Ο κύριος Κόκουρας έχει χάσει και “τα αυγά και τα πασχάλια ” από ότι φαίνεται με τις ασυναρτησίες που διατυπώνει για το τέλος ταφής. Τα χρήματα αυτά τα παρακρατά αυτόματα το κράτος με απόφαση της κυβέρνησης από την κρατική χρηματοδότηση προς του δήμους. Είμαστε υποχρεωμένοι να ταπαρουσιάσουμε στον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ παράλληλα έχουμε κινηθεί δικαστικά εναντίον της απόφασης αυτής και δεν έχουμε επιβάλλει το τέλος στους δημότες μας.

Σχετικά με την προμήθεια πράσινων και μπλε κάδων, με την κοπή δένδρων καθώς επίσης και για τις βλάβες στις γεωτρήσεις που ποτίζουν οι αγρότες, όλα είναι προγραμματισμένα με την αγαστή συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και υπάλληλων του Δήμου μας, ώστε να γίνουν όπως πρέπει και να διευκολυνθεί η καθημερινότητά των συνδημοτών μας.

Σε αντίθεσή αυτό που μας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν ένα πραγματικό χάος, στην αγροτική και αστική οδοποιία. Άφησε εγκαταλελειμμένα δημοτικά κτίρια ή μάλλον κουφάρια κτιρίων, σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Tο ίδιο ισχύει και με τα οχήματα που παρατημένα σκουριάζουν χωρίς επαρκές προσωπικό έως τώρα, αφού ενδιαφερόταν μόνο πως θα πάνε σε ιδιώτες οι αναθέσεις στο πράσινο και την καθαριότητα.

Μας άφησε χωματερές σε πόλεις και χωριά.

Οι δικαστικές αποφάσεις πληρωμών ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ από τα στοιχεία που μας έχουν έρθει μέχρι τώρα. Άγνωστο είναι πόσες ακόμη θα είναι οι αποφάσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς ήταν πάγια η τακτική του να σέρνει στα δικαστήρια προμηθευτές, αλλά και επαγγελματίες που έκαναν εργασίες για τον Δήμο Τυρνάβου . Τους άφηνε απλήρωτους για μήνες, για χρόνια πλήττοντας το κύρος του Δήμου μας.

Το ίδιο συνέβη και με τα έργα. Ενώ είχαν θετικές εισηγήσεις από τις υπηρεσίες, ο κ. Κόκουρας δεν υπέγραφε τα διαβιβαστικά πληρωμών για δικούς του λόγους και για αυτό πραγματοποιήθηκε και απένταξη των έργων και υπογράφεται εκ νέου ένταξη από τον σημερινό Δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή πλήττοντας άλλη μια φορά το Δήμο μας, όσο αφορά τους δείκτες που σχετίζονται με την απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Μιλά για τις αναθέσεις η πρώην δημοτική αρχή που έκανε ρεκόρ αναθέσεων στην θητεία της και δεν πάλεψε ποτέ για την επίσπευση των διαγωνισμών σε αντίθεση με εμάς που το διεκδικούμε καθημερινά και πραγματοποιούμε τις απαραίτητες και αναγκαίες, λαμβάνοντας πρόσφορες που τις δημοσιοποιούμε στον Τύπο. Σχετικά με τους ειδικούς συμβούλους το θράσος του για ακόμα μία φορά είναι εντυπωσιακό, διότι εμείς καταγγείλαμε συγκεκριμένα την τακτική της δημοτικής αρχής να έχει ανθρώπους που ελάχιστα πατούσαν το πόδι τους στο δημαρχείο. Ανανεώσαμε θέσεις ειδικών συμβούλων σε εργαζόμενους που προσφέρουν χρόνια από την θέση τους και καλύπτουν κενά στο Δήμο. Έτσι κινούμαστε με γνώμονα πάντα το καλό των συνδημοτών μας.

Όσο και να προσπαθήσουν δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε σαν τα μούτρα τους.

Αυτό άλλωστε φαίνεται από το ότι δεν κλείσαμε ούτε δυο μήνες στο τιμόνι του Δήμου και οι αλλαγές που φέραμε και που φέρνουμε αγκαλιάζονται από το σύνολο των συμπολιτών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ