ΟΜΩΝΥΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ…

Σχόλιο της ΛΑΣΥ Λάρισας για την βραδινή “επιθεώρηση” του κ. Μαμάκου στην καθαριότητα

Γίναμε όλοι μάρτυρες του ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος κ. Μαμάκος επέβη σε απορριμματοφόρο του Δήμου για να επιθεωρήσει τη νυχτερινή βάρδια των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Εικάζουμε πως προφανώς ο κ. Μαμάκος είχε επιβεβαιώσει εκ των προτέρων τη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας του απορριμματοφόρου και δεν θα διακινδύνευσε κάποιο ατύχημα. Εν αντιθέσει με το απορριμματοφόρο του οποίου ανανέωσε την αποστολή στο Δήμο Ελασσόνας τον προηγούμενο μήνα, από κοινού με τις ενθουσιώδεις ψήφους της παράταξης του απερχομένου κ. Καλογιάννη. Εν αντιθέσει με εκείνο το απορριμματοφόρο που παρά την επαναλαμβανόμενη επισήμανση και καταγγελία εργαζομένων και της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας πως πρόκειται περί κινητής “νεκροφόρας”, πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας διότι απουσιάζει περιοριστής ταχύτητας, διακόπτης οπισθοπορείας, απενεργοποίηση μαχαιριού κατά την άνοδο των εργατών στο σκαλοπάτι, ζητήθηκε από το Δήμο Ελασσόνας και δόθηκε από τον κ. Μαμάκο και τον κ. Καλογιάννη. Εν αντιθέσει με εκείνο το απορριμματοφόρο που στάλθηκε για να επιβούν σε αυτό όχι δήμαρχοι για one night show, αλλά εργαζόμενοι στην καθημερινή καθαριότητα.

Όσο για το φωτογραφικό ρεπορτάζ, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε πως ανακαλούμε οικείες εικόνες, εικόνες που το περιεχόμενό τους παραπέμπει με μαθηματικούς όρους στα ομώνυμα κλάσματα∙ ο αριθμητής μπορεί να είναι διαφορετικός, είτε πρόκειται για τον κ. Κασσελάκη (παλαιότερα τον κ. Τσίπρα), είτε εσχάτως για τον κ. Μαμάκο, ο παρονομαστής όμως μένει κοινός.

Ένα μηχανοκίνητο όχημα (τρακτέρ, απορριμματοφόρο κλπ) που εργαλειοποιείται για λόγους επικοινωνιακού εντυπωσιασμού αλλά οδηγεί στην συγκάλυψη και στη διαιώνιση μιας πολιτικής που θέτει προτεραιότητες και υπηρετεί στρατηγική αντίθετες ως προς εκείνες τις λαϊκής πλειοψηφίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ