Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Σάββατο 2 Μαρτίου, στην Αθήνα.

«Πιστεύω στη δύναμη των συμμετοχικών θεσμών και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, πιστεύω στον εκσυγχρονισμό της, την προσαρμογή της στις σημερινές της συνθήκες, στον βαθιά ενωτικό και αναπτυξιακό της ρόλο.

Σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια Αυτοδιοίκηση οικονομικά και διοικητικά αυτοτελή, με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες, που θα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους. Η ΚΕΔΕ μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτόν, αλλά και στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Αυτή η δυναμική αποτυπώθηκε, άλλωστε, στην πολύ μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού στη χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που με στήριξαν με την ψήφο τους», σημειώνει ο κ. Μαμάκος, με αφορμή την εκλογή του.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαμάκος ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, που έλαβε το 65,78% των ψήφων και 20 από τις 31 έδρες στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είναι ο μοναδικός νεοεκλεγείς Δήμαρχος που εκλέχτηκε στη διοίκηση του ανώτατου συλλογικού αυτοδιοικητικού οργάνου, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της νέας Δημοτικής Αρχής Λάρισας και σε κεντρικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ