ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ (φωτο – βίντεο)

Μία σημαντική δράση που είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στη βία υλοποίησαν σήμερα μαθητές του 3ο Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου σε συνεργασία με τα 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 2ο Δημοτικό Τυρνάβου, 5ο Δημοτικό Τυρνάβου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας υλοποίησαν τη δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10:30 – 11:15 στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου.

Συντονιστής της δράσης ήταν ο εκπαιδευτικός του 3ου Δ.Σ. Δημήτρης Ζώης.

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου παρουσίασαν δρώμενα που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και ανήρτησαν μορφές βίας με κινήσεις και παγωμένες εικόνες.


Στο τέλος της εκδήλωσης και στο πλαίσιο πανελλαδικού συντονισμού έσπασαν μπαλόνια ενέργεια που συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής, ενώ η ταυτόχρονη συντονισμένη δράση ακριβώς στις 11.00 π.μ. συμβολίζει ότι όλοι ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στη βία και προσπαθούν από κοινοί να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σημερινή δράση:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ