Α.Σ.Ε.: ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών που καλεί όλους τους καθηγητές στη ΓΣ της ΕΛΜΕ σήμερα στο 6ο ΓΕΛ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ο αυταρχικός κατήφορος του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης συνεχίζεται στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.
Αυτή τη φορά κατέφυγαν εναντίον της ΑΔΕΔΥ και της προκηρυγμένης Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με μια προειλημμένη απόφαση. Τονίζουμε πως είναι η 11η φορά που τα τελευταία 3 χρόνια το ΥΠΑΙΘΑ πηγαίνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, καταμαρτυρώντας πως δεν έχει άλλο τρόπο να τους αντιμετωπίσει!

Η πετυχημένη πανεργατική απεργία στις 28/2, δημιούργησε νέα δυναμική σε όλους τους κλάδους που αγωνίζονται. Απέδειξε πως η κυβέρνηση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν να την παρουσιάζουν, αφού απέναντί της έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση στο δρόμο, ότι το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να διαπεράσει όλα τα μέτωπα των διεκδικήσεων μας. Από αυτή τη σκοπιά και ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ανάγκη να κλιμακώσει την πάλη του, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ για να αλλάξει φυσιογνωμία το σχολείο μέσω της αξιολόγησης, να δυναμώσει ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Ο κλάδος δίνει περήφανη μάχη εδώ και 3 χρόνια δείχνοντας ότι είναι νικητής απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει χρησιμοποιήσει μεγάλα όπλα για να τον καθυποτάξει, όπως στελέχη εκπαίδευσης, την πολιτική ηγεσία, το ψέμα και τη συκοφαντία, τα δικαστήρια ακόμα και τμήματα του ίδιου του κλάδου.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν συντάσσεται με την κυβέρνηση, αλλά δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή, επιβάλει τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα που δίνουμε για να κρατήσουμε όρθια τα σχολεία. Απαραίτητος όρος φυσικά είναι να δοθεί αυτή η μάχη συντεταγμένα και να υλοποιηθεί από όλες τις πλευρές. Κανένας και καμία δεν έχουν το δικαίωμα να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ αλλά και η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ (η οποία λειτουργεί ως 5η έδρα της ΔΑΚΕ) από κοινού και ενιαία έρχονται να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία του σωματείου, να υπονομεύσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Έτσι λοιπόν ενώ «το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις από την Τετάρτη 6 Μαρτίου ως την Παρασκευή 8 Μαρτίου με θέμα τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση», στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, Τετάρτη 6/3 δε δέχτηκαν να συγκληθεί η ΓΣ όπως πάγια γίνεται με ημερομηνία πρώτης και δεύτερης συνέλευσης σε περίπτωση που η πρώτη δεν έχει απαρτία (στην πρώτη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή, ενώ στη δεύτερη δεν υπάρχει περιορισμός). Και αυτό σε μια κοινή τους προσπάθεια,να μην μπορέσουμε ως κλάδος να συζητήσουμε να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας για το επόμενο διάστημα κόντρα στα σχέδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που προσπαθούν με την πλειοψηφία που έχουν στο ΔΣ , να παραβιάσουν ακόμα και το καταστατικό του σωματείου (θέτοντας ελάχιστο αριθμό συμμετοχής στις ΓΣ το 10%, πράγμα που είναι αντίθετο με το καταστατικό), κατά τα άλλα κόπτονται για τη λειτουργία του σωματείου, για τη μειωμένη συμμετοχή των συναδέλφων κλπ. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αποφασίσουν μόνοι τους, προεξοφλώντας ότι η ΓΣ δε θα έχει απαρτία, υποτιμώντας πλήρως κάθε συλλογική διαδικασία του σωματείου.

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά η ΔΑΚΕ αλλά κι οι ΣΥΝΕΚ ως γνήσιες παρατάξεις του (νυν και τέως) κυβερνητικού συνδικαλισμού και σύμφωνα με την προσφιλή τους μέθοδο, όταν βλέπουν ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται και ταυτόχρονα υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις στους εκπαιδευτικούς, όπως αυτές εκδηλώθηκαν και στην τελευταία ΓΣ της ΕΛΜΕ (7/2/24),- με τα γνωστά …νταηλίκια του προέδρου, -αλλά και στη μεγαλειώδη Απεργία στις 28/2/24, τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια, βάζουν προσκόμματα, ώστε να σαμποτάρουν τη λειτουργία του σωματείου, να ανακόψουν αγωνιστικές διαθέσεις, .

Ειδικά η ΔΑΚΕ, έχει «αλλεργία» με μαζικές διαδικασίες, ΓΣ, μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, (προτιμά την μοναξιά της παρέας των 20 ατόμων της Ταχυδρομείου). Έτσι καταφεύγει σε αντικαταστατικές αλχημείες, προκειμένου να βάλει εμπόδια στη λειτουργία του σωματείου, να καλλιεργήσει την απογοήτευση και το φόβο.

Συνάδελφοι

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση του αγώνα που δίνουμε για το μέλλον του σχολείου, για το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, για την υπεράσπιση της παιδαγωγικής μας υπόστασης, για τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας στα σχολεία, για να συνεχίσουμε οι εκπαιδευτικοί μεταξύ μας να είμαστε συνάδελφοι και όχι ανταγωνιστές.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς εκτός από όσους/ες θέσουν τον εαυτό τους απέναντι στον κλάδο και τους μαθητές μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα αυτή τη φορά να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου! Ή με τον κλάδο ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση ή με το Υπουργείο και την αξιολόγηση ενάντια στον κλάδο!

Όλοι σήμερα 8/3/24, 19:00, στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ στη ΓΣ, ακόμη κι έτσι όπως την όρισαν.,

Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα χαρίσουμε το Σωματείο μας !

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ