ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 12ου γυμνασίου Λάρισας , με αφορμή το σοβαρό περιστατικό υγείας με μαθήτρια του σχολείου μας , αναδεικνύει την ανάγκη κάθε σχολείου να έχει σχολικό νοσηλευτή -τρια που να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Στο σχολείο μας η σχολική νοσηλεύτρια απουσιάζει με δικαιολογημένη άδεια και το κενό της δεν προβλέπεται από τη δευτεροβάθμια να αντικατασταθεί ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ταυτόχρονα προέκυψαν μια σειρά από ζητήματα όπως η κατασκευή ράμπας για την εύκολη πρόσβαση ασθενοφόρου ειδική σήμανση και τοποθέτηση κορινών ώστε η είσοδος προς το σχολείο να είναι πάντα ανοιχτή καθώς και ζητήματα που αφορούν την συντήρηση του κτιρίου.

Από το 2019 και μετά δεν έχει βγει σχετική εργολαβία για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων και το κράτος δίνει ελάχιστα χρήματα στις σχολικές επιτροπές που μετά βίας φτάνουν για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Το σχολείο μας δεν έχει βαφτεί εδώ και πολλά χρόνια και επιπλέον στο διάδρομο του 2ου ορόφου υπάρχουν σπασμένα πλακάκια κάτι που είναι επικίνδυνο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Με το παρόν δελτίο τύπου ζητούμε την άμεση επίλυση των αναγκών του σχολείου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ