ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑΣ

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄1 , Β΄2 & ΣΤ΄2 τμημάτων συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό e-Twinning πρόγραμμα “Hometowns in Europe”.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της υλοποίησης των δραστηριοτήτων για το μήνα Φεβρουάριο που αφορούν στην παρουσίαση και στην προετοιμασία εδεσμάτων της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Κατσουπέρη Γεωργία, κ. Κουτάλου Χριστίνα και κ. Καραγιάννη Πηνελόπη, επισκέφθηκαν το εργαστήριο χαλβαδοποιίας της κ. Νόνης Γράβαλου στον Τύρναβο και έζησαν την εμπειρία της παρασκευής του παραδοσιακού χαλβά.

Η κ. Νόνη Γράβαλου και ο κ. Σάκης Καραδούκας υποδέχτηκαν τους μαθητές και μίλησαν στους μαθητές για την ιστορία του χαλβά την παράδοση του εργαστηρίου στην Παρασκευή του. Ο κ. Τάσος Ψύρρας, επίσης παρών στη συνάντηση, έδωσε στους μικρούς μαθητές πολύτιμες πληροφορίες για τις γευστικές παραδόσεις της πόλης μας.

Έπειτα, ο κ. Σάκης, ξεκίνησε την “τελετουργία” παρασκευής του παραδοσιακού χαλβά εξηγώντας αναλυτικά τη συνταγή και τα μυστικά της για την επιτυχία του χαλβά. Κι αφού ο χαλβάς ετοιμάστηκε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τους οικοδεσπότες και επέστρεψαν στο σχολείο όπου απολαύσαν το χαλβά που ετοιμάστηκε γι’ αυτούς.

Το 4ο Δ.Σ. Τυρνάβου ευχαριστεί την κ. Γράβαλου και τον κ. Καραδούκα για τη φιλοξενία και το δώρο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ