ΟΙ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Σχόλιο της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό

Την ώρα που χιλιάδες αγρότες στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν μπορούν να ξεκινήσουν να καλλιεργούν αφού είτε τα χωράφια τους παραμένουν πνιγμένα στα νερά , είτε είναι απαγορευτκό το υψηλό κόστος παραγωγής, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών, επανέλαβε τα γνωστά ανεπαρκή μέτρα που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά τους για τα οποία πάλεψαν πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα.

Ο εξωραϊσμός του έργου της κυβέρνησης για την χτυπημένη από τις πλημμύρες Θεσσαλία αποτελεί κοροϊδία αφού : Δεν έχουν ξεκινήσει (καν) σχεδιασμένα, βασικά αντιπλημμυρικά έργα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Οι «κόφτες» που εφαρμόστηκαν ακόμη και στα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που είχαν ανακοινωθεί, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει ούτε ευρώ για αποζημίωση εκατοντάδες οικογένειες. Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% κατοικίες, υποδομές, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε.

Την ώρα μάλιστα που χιλιάδες αγρότες αγωνιούν για το πως θα παραμείνουν στον τόπο τους και πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν, κυβέρνηση, τοπικές αρχές και επιχειρηματικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν την καταστροφή ως ευκαιρία για κερδοφόρα δράση πάνω στα πλημμυρισμένα χωράφια, προωθώντας σχέδια που διαπνέονται από το εγκληματικό κριτήριο του «κόστους- οφέλους» που «έπνιξε» την περιοχή μας τον Σεπτέμβρη και ταυτόχρονα
υπηρετούν τις μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας έτσι χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα ή στην εγκατάλειψη του τόπου τους.
6 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και με παρακαταθήκη τους μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και πανελλαδικά, επιβεβαιώνεται ότι το δίκο τους θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, στον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα τους , στη συμπόρευση και κοινή δράση με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκα στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που συρρικνώνει το εισόδημα και επιδεινώνει τους όρους ζωής του λαού για να θωρακίζουν την κερδοφορία τους μια χούφτα μονοπώλια.

Ισχυροποιώντας και μαζικοποιώντας ακόμα περισσότερο τους Αγροτικούς τους Συλλόγους και Ομοσπονδίες, βάζοντας στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων -ΕΕ που τους ξεκληρίζει , μπορούν όχι μόνο να πάρουν ανάσες ανακούφισης, 100% αποζημίωση για τις καταστροφές, πλήρη αποκατάσταση της περιουσίας του, ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία με χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων υποδομών από το κράτος, αλλά και να ζήσουν στον τόπο τους, χωρίς το φόβο νέων φυσικών καταστροφών, χωρίς το άγχος της επιβίωσης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ΚΚΕ , στήριξε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, για να νικήσουν τα μπλόκα. Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους δρόμους της διεκδίκησης, στις κάλπες των ετρωεκλογών μπορούν να συμβάλλουν ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους ο αγώνας για την επιβίωση, να ανοίξει ο δρόμος όπου θα αξιοποιούνται οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, μέσα από ριζικές αλλαγές στην οικονομία, με μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, με κριτήριο τη σχεδιασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ