ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΘΩΜΑ Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Ίδρυμα Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου (Κύκλος Θεσσαλίας), ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων/ Παράρτημα Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση των βιβλίων:
«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. Μαρτυρίες αγωνιστών. Γενικά αρχεία του κράτους»,
και
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 1453-1821.» του Θεσσαλού Συγγραφέα, Οικονομολόγου, Ιστορικού Ερευνητή, Θωμά Β. Παπακωνσταντίνου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 6.30 μμ, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας (Ιουστινιανού 42. στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου – Λυκείου).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν:

  • – Σταύρος Γουλούλης, Δρ. Βυζαντινής Τέχνης
  • – Απόστολος Κουφοδήμος, Ιστορικός, Πολιτικός Επιστήμων.

Συντονίζει ο Νίκος Πουτσιάκας κοινωνιολόγος, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου

Ο Θωμάς Β. Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στο Λυκούδι Ελασσόνας, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα και έχει εκδώσει 22 βιβλία και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε περιοδικά και εφημερίδες. Πρόσφατα έχει εκδώσει το έργο “Η Επανάσταση του 1821”, όπου μέσω των αρχείων των ΓΑΚ και τις Συλλογές Βλαχογιάννη, Πλαπούτα, Εκτελεστικού Σώματος. και Υπουργείου. Πολέμου παρουσιάζει νέα στοιχεία για τον αγώνα της ανεξαρτησίας. Επίσης έχει εκδώσει τα “Επαναστατικά κινήματα στα Βαλκάνια”, όπου αντλεί σημαντικά στοιχεία μέσα από τα Αρχεία Simancas της Ισπανίας και συμπληρωματικά από τα ντοκουμέντα Hurmuzaki E. και χειρόγραφα από τα Αρχεία της Πετρούπολης, προσθέτει νέα στοιχεία για τα επαναστατικά κινήματα στα Βαλκάνια κατά την Οθωμανική κατοχή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ