Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Απίστευτες στιγμές στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χωρών για τα 130 χρόνια του ομογενειακού σχολείου

Με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από την Ελλάδα και την Τουρκία πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 15-16 Μαρτίου, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών του Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που έδωσε χρώμα στην Πόλη, εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, η οποία υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Χρήστου Κτιστάκη, που την συνόδευσε και στο πιάνο, απέδωσε υποδειγματικά και άψογα, έργα  από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο και απέσπασε με την εξαιρετική της εμφάνιση, το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το τραγούδι «Οι βάτραχοι» του Βαυαρού συνθέτη  J.Ennig.

Περισσότερα από 40 συγκροτήματα συλλόγων και φορέων, ανάμεσά τους Πόντιοι και Μικρασιάτες, ανέβηκαν στη σκηνή  και μοιράστηκαν με όλο τον κόσμο-το φεστιβάλ μεταδίδονταν και διαδικτυακά- στοιχεία της παράδοσης! Με την παρουσία τους χορευτές, χορωδοί και θεατές γέμισαν ζωή τους χώρους του φημισμένου σχολείου αλλά και τους γύρω δρόμους,  όπου επί δύο μέρες ακουγόταν η ελληνική γλώσσα!

Ο Ελλογιμότατος Διευθυντής του Λυκείου κ.  Ιωάννης Δεμιρτζόγλου ευχαρίστησε από καρδιάς τη χορωδία για την παρουσία της και απέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και δώρα.  Ο Σύλλογος ανταπέδωσε προσφέροντας  ένα μικρό  βιβλιαράκι που δείχνει την πόλη της Λάρισας , καθώς και CD της χορωδίας μας.

Στο περιθώριο της παρουσίας του Συλλόγου στην Κων/πολη τα μέλη της χορωδίας και οι συνοδοί, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ομορφιές της Πόλης.  Ξεκινήσαμε με κρουαζιέρα στο Βόσπορο και  μετά στο ιστορικό κέντρο της , και στο ναό της Αγίας Σοφίας. Η επόμενη μέρα Κυριακή , περιελάμβανε επίσκεψη-ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συμμετείχαμε στη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου  στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου.  Στην  συνέχεια επισκεφθήκαμε την  μαγευτική Πρίγκηπο με τις υπέροχες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση γνωριμίας, με τη μαέστρο κ. Gulsen Yavuzkal και μέλη της Τουρκικής Μικτής Χορωδίας  “KORAL INSTABUL” από την Κων/πολη , η οποία συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ. Αντηλλάγησαν αναμνηστικά ώρα , και εκδηλώθηκε από τη μαέστρο η επιθυμία να έρθει η χορωδία στην πόλη της Λάρισας για συναυλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ