Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ!

Δείτε τη σκληρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας στον Θ. Μαμάκο

Ο κυβερνητικός Δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος αναβαθμίζεται και επισήμως σε δήμαρχο του ‘’Καλώς ήλθε το δολάριο’’ μετά τη συνάντησή του και την υποδοχή του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ Jerry Ismail στη Λάρισα.

Είναι μια κίνηση της οποίας ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο κατασκευάζονται για να μοιάζουν με αυτό που δεν είναι: μια κίνηση δηλαδή “εξωστρέφειας”, μια επίσκεψη που καθιερώνει “δεσμούς συνεργασίας” και “αναβαθμίζει” την πόλη. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η γενικόλογη, ξύλινη, εξοργιστική έκθεση ιδεών που ακολουθεί διαχρονικά την αιτιολόγηση των επιλογών των αστικών κομμάτων όπου και αν αυτά διοικούν –συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας εν προκειμένω- επιστρατεύεται πάντα για να κουκουλώσει το πραγματικό περιεχόμενο τέτοιων συζεύξεων. Και εν προκειμένω αυτό δεν είναι η εξωστρέφεια και η αναβάθμιση της Λάρισας.

Η συνάντηση αυτή έρχεται ως ένας επιπλέον κρίκος σε μια αλυσίδα επαφών, με τελευταία τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη.

Έρχεται μέσα σε ένα πλαίσιο βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εξαπτέρυγών της όμορων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα συμφέροντα και την ανάγκη ευημερίας και ανάπτυξης του ελληνικού και των άλλων εξίσου εμπλεκομένων λαών. Έρχεται σε ένα εξωφρενικό πλαίσιο, που έγινε ακόμα πιο εξωφρενικό μόλις χτες από τον “μαρτυριάρη” Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ο οποίος εξέθεσε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για το πού πάει να μπλέξει την Ελλάδα! Βαθύτερα σε έναν πόλεμο που ήδη συμμετέχει και στηρίζει!

Εάν κάπου υπάρχει αλήθεια στις εκφράσεις τις οποίες μετέρχεται η Δημοτική Αρχή, τότε αυτό είναι η “εξωστρέφεια” της Λάρισας αλλά ως στόχου αντιποίνων. Η “αναβάθμισή” της όχι σε έναν τουριστικό πόλο (όπως αναπαράγει ξύλινα ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας), αλλά σε έναν τουριστικό “Φρανκενστάιν” με υπηρεσίες και επιλογές επί πληρωμή, ξένες και αδιάφορες ως προς τη λαϊκή πλειοψηφία, εντελώς ξένες με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της πόλης, συμμορφούμενες με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, με ακόμα και αισθητικές επιπτώσεις στην πόλη. Η “ενεργειακή αναβάθμιση” για τους εμπόρους της ενέργειας και όχι για την κοινωνική ανάγκη για ρεύμα φτηνό και προς όλους, νοικοκυριά, μικρομεσαίους, αγρότες. Οι “διμερείς σχέσεις” ως σχέσεις λυκοφιλίας μεταξύ προσωρινών συμμάχων και μελλοντικών ανταγωνιστών και όχι ως σχέσεις ισότιμης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Τα εξωφρενικά επιχειρήματα πως η παρουσία του αμερικανικού-νατοϊκού στοιχείου είναι οικονομικά ενισχυτική για την τοπική αγορά είναι έωλα και συνιστούν τη λαϊκή έκφραση, το “τυράκι στη φάκα”. Διότι η νατοϊκή εγκατάσταση ούτε είναι εθνική αμυντική εγκατάσταση, ούτε μπορεί να υποκαθιστά στη συνείδηση των πολιτών την κρατική ανεπάρκεια και αμέλεια ως προς τις υποδομές. Είναι επιθετική, εχθρική εγκατάσταση που κυοφορεί την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας και τοπικά και της Λάρισας σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης!

Ο κυβερνητικός δήμαρχος και οι συν αυτώ γνωρίζουν εξαιρετικά αυτό που κάνουν. Είναι συνειδητά στρατευμένοι και καθ’ υπαγόρευση της συνολικότερης στρατηγικής όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά κυρίως του κεφαλαίου προωθούν συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας δηλώνουμε πως τόσο ο Γενικός Πρόξενος Jerry Ismail όσο και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζωρτζ Τσούνης είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στη Λάρισα. Είναι ανεπιθύμητοι γιατί εκφράζουν μια ατζέντα προγραμματισμών και προτεραιοτήτων που θα εκτελεστούν σε βάρος των πραγματικών αναγκών του λαού της περιοχής. Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ επίσης, γιατί συνιστούν τους ανερυθρίαστους αυτοφοράκηδες της πολιτικής ηγεσίας, της ηθικής και φυσικής αυτουργού, της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία στηρίζει το καθεστώς απαρτχάιντ και τη μαζική σφαγή του παλαιστινιακού πληθυσμού από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, η οποία από το 2014 ματώνει τον Ουκρανικό λαό με πραξικοπήματα, αναβίωση και στήριξη του φασισμού, ανοιχτό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφός του, η οποία από το 1974 καλύπτει την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Με αυτούς συναγελάζεται και με αυτούς θα… αναβαθμίσει τη Λάρισα ο κυβερνητικός δήμαρχος! Αίσχος!

Όσο με ύφος ντιλαδόρου και φυσιογνωμία προαγωγού συμφερόντων θα αναφωνούν, περιχαρείς για την “εξωστρέφειά” τους, «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» εμείς θα τους την επιστρέφουμε, προειδοποιώντας «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί!». Θα καλούμε σε επαγρύπνηση και θα δεσμευτούμε να θέσουμε όσα περισσότερα εμπόδια μπορούμε στην υποταγή της Λάρισας σε αυτό το πλαίσιο από κοινού με τον κάθε φιλειρηνικό και αγανακτισμένο συμπολίτη (και είναι η συντριπτική πλειοψηφία) που δε θα δεχθεί ούτε τη μετατροπή της πατρίδας του σε έναν κόμβο διέλευσης ξένων συμφερόντων ούτε την “αναβάθμισή” της σε στόχο παντός είδους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ