ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου Αχιλλέας Τζάρτζανος πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα από 28 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2024.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κέντρο της παραδοσιακής πόλης της Κέρκυρας με τα στενά καντούνια και το όμορφα κτήρια και σπίτια ,που η αρχιτεκτονική τους διαφέρει σημαντικά με αυτή που επικράτησε στις υπόλοιπες Ελληνικές πόλεις με βαθύτατη επίδραση από τη Βενετία. Η παλαιά πόλη της Κέρκυρας μοιάζει εκπληκτικά με τη Βενετία και οι επιρροές της είναι ορατές σε πολλά κτήρια αλλά και πλατείες.

Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το γραφικό Γαστούρι και το Κανόνι και ξεναγήθηκαν στο πλέον φημισμένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, το νησάκι όπου βρίσκεται η μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, το οποίο συνδέεται με τη στεριά μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Λίγο μακρύτερα, αλλά σαφώς ευδιάκριτο, στέκεται το ξακουστό Ποντικονήσι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια μικρή εκκλησία, του Παντοκράτορα, του 11ου-12ου αιώνα.

Επιπρόσθετα έγινε ξενάγηση στο μουσείο CASA PARLANTE (Αρχοντικό 19ου αιώνα, το μοναδικό ζωντανό μουσείο της Ελλάδος) και επίσκεψη στον Ι.Ν του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχο της πόλης, μονόχωρη βασιλική εκκλησία με το 40 μέτρων καμπαναριό της που είναι το ψηλότερο στα Επτάνησα.

Είναι η πιο γνωστή εκκλησία της Κέρκυρας, όπου υπάρχει κρύπτη στα δεξιά του τέμπλου που φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου σε διπλή σαρκοφάγο.

Όλοι οι μαθητές/τριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί συνοδοί ενθουσιασμένοι επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, γεμάτοι εικόνες, γνώσεις αλλά και εμπειρίες βιώνοντας παράλληλα και στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης στο όμορφο νησί της Κέρκυρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ