ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΒΟΥΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ BUNE COOP ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Στέλιο Τσικριτσή, πραγματοποίησαν μέλη των Δ.Σ. των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του Τυρνάβου Βούς Ελλάς Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Bune Coop Συνεταιρισμός αιγοπροβατοτρόφων.

Τους συνεταιρισμούς εκπροσώπησαν εκ μέρους του Bους Ελλάς ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κουτίνας και ο Γραμματέας κ. Νικόλαος Τζιόλας και εκ μέρους του Bune Coop ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Μπαϊρακτάρης και ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Τσίτσιας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η κτηνοτροφία στην περιοχή μας. (Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής)

Ένα από αυτά και από τα κυριότερα, είναι η μη παροχή νερού ή ακόμα και οι ζημιές που προκλήθηκαν στην ύδρευση λόγω της κακοκαιρίας Daniel στις παροχές νερού σε κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Τυρνάβου. Για το συγκεκριμένο θέμα πάρθηκε απόφαση να γίνει καταγραφή, από μεριάς των συνεταιρισμών, των μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου δεσμεύτηκε και για την γρήγορη αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.
Επιπλέον, συζητήθηκαν κάποιες πρώτες λεπτομέρειες για την ”Γιορτή Κτηνοτροφίας” και η αναβάθμισή της με σκοπό να γίνει θεσμός για τον Δήμο μας η συγκεκριμένη γιορτή, καθώς είμαστε ένας Δήμος κατά βάση κτηνοτροφικός και αγροτικός.

Σε ολα τα θέματα που συζητήθηκαν, τονίστηκε η άψογη συνεργασία Δήμου Τυρνάβου, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των Κτηνοτρόφων του Δήμου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ