Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗ 16η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας, η οποία συμμετείχε στη 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024στο Mouzaki Palace Hotel.

Μαθητές και μαθήτριες χορωδιακών συνόλων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν σε ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στην Ευρώπη και φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 28Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2024, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους B. Smetana, G. Puccini, A. Bruckner και L. Nono, ενώ η «Ωδή της Χαράς» του L.v Bethoven τραγουδήθηκε ως κοινό έργο από όλες μαζί τις χορωδίες.

Η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας παρουσίασε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και της Αφρικής, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Το αναμνηστικά διπλώματα απένειμε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μουζακίου κ. Χρήστος Κουτρομάνος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για το άψογο αποτέλεσμά τους.

Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ. Έφη Φαρμάκη.

Την αποστολή οργάνωσαν και συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Γκουτζέλας και οι κ.κ.Δήμητρα Ασημακοπούλου και Αθανασία Γεωργούλη, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Συνόδευσαν επίσης ο δάσκαλος κ. Θανάσης Μαναχιάρης και πλήθος γονέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ