Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δείτε τί αναφέρει στην ανακοίνωση – καταγγελία

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή συναγωνιστών μας από το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης», την ώρα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία με την ανάρτηση πανό έξω από την 1η Στρατιά. Η προκλητική αυτή κίνηση από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής, έρχεται την στιγμή που η Κυβέρνηση έχει μετατρέψει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Η αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς σε Στρατηγείο της επιχείρησης της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα και η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, βάζουν την πόλη μας στο μάτι του κυκλώνα και την κάνουν στόχο ενδεχόμενων αντιποίνων. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει, με την αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή, να περιορίσει οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται ανοικτά στην συμμετοχή της χώρας μας στις Αμερικανονατοϊκές πολεμικές επιδιώξεις.

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η καταστολή αγωνιστών έξω από το Ωδείο και η πρωτοφανής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 30/3, εμποδίζοντας την πορεία να κατευθυνθεί προς την Στρατιά.

Από την πλευρά μας ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας δηλώνουμε πως αυτές οι κατασταλτικές επιλογές του κράτους δεν θα μας εμποδίσουν στον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Απαιτούμε :

• Να επιστρέψει η φρεγάτα Ύδρα και κάθε Ελληνικό πλοίο από την Ερυθρά θάλασσα και να γυρίσουν στην χώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές .

• Να ακυρωθεί η απόφαση ορισμού ως Στρατηγείο της Ε.Ε. 1η Στρατιά .

• Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.

• Να κλείσουν τώρα οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ.

• Καμιά εμπλοκή – συνενοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στα σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ.

• Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Θα συνεχίσουμε, μαζί με τον λαό της πόλης μας, στον δρόμο του αγώνα για να μην μετατραπεί η Λάρισα σε ορμητήριο πολέμου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ