ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Την Τρίτη 9/04/2024 η Α’ τάξη του Γυμνασίου Αμπελώνα επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή του Δήμου Αγιάς στο πλαίσιο του μαθήματος εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα: «Βιολογικά προϊόντα, είναι καιρός να μπει τάξη στη διατροφή μας».

Το μοναστήρι βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ανατολή σε υψόμετρο 1100 μ., από όπου μπορεί κανείς να δει τόσο το Αιγαίο, όσο και τα πλημμυρισμένα παρακάρλια χωράφια που άφησε η περσινή καταστροφή.

«Στη δίωρη ξενάγησή μας από την γερόντισσα του μοναστηριού περιηγηθήκαμε και προσκυνήσαμε την παλιά εκκλησία του μοναστηριού με τις υπέροχες αγιογραφίες από τη ζωή του Χριστού. Στη συνέχεια μας μίλησε για την καθημερινή ζωή της μοναστικής ζωής που περιλαμβάνει πολλές ώρες προσευχής αλλά και ενασχόληση με τις αγροτικές εργασίες καθώς στο μοναστήρι εκτρέφουν αρκετά ζώα και παράγουν γεωργικά προϊόντα με βιολογικό τρόπο τα οποία μεταποιούν(πολλά είδη τυριών ,κρέατα, βοτάνα, μαρμελάδες, μέλι κ.τ.λ).

Επίσης, μας πρόσφεραν ένα χειροποίητο έδεσμα στην τραπεζαρία της μονής και είδαμε ένα ντοκιμαντέρ για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.

Τέλος, φύγαμε από το μοναστήρι με τις πολύτιμες συμβουλές της γερόντισσας που είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον και να ευχαριστούμε το Θεό με την καθημερινή προσευχή μας!», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ