Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της περιοχής στον τέως βουλευτή και δικηγόρο Ιωάννη Καραμπάτσα που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Μεταξύ άλλων στην εξόδιο ακολουθία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρέστησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Θ.Μαμάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρ. Τσάτσαρος, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο υπ. ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Τσιλιμίγκας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στεφάνια απέστειλαν ο περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Συλλυπητήρια

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λάρισας πενθεί.

Ο σύντροφος Γιάννης Καραμπάτσας δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Γιάννης Καραμπάτσας γεννήθηκε το 1932 στο Γερακάρι. Στα έντεκά του χρόνια, αυτός και τα τέσσερα αδέλφια του, στερήθηκαν τον πατέρα τους Κωνσταντίνο, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου του 1943 εκτελέσθηκε από τους κατακτητές στη θέση “Σωτηρίτσα” λίγο έξω από την Αγιά.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ο Γιάννης Καραμπάτσας σπούδασε νομικά στην Αθήνα.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως δικηγόρος στη Λάρισα και ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές εκλογές του 1977, όπου και αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας στις εκλογές του 1981 και του 1985 καθώς την περίοδο 1993 – 1996.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ