ΤΟ ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη γραφικότερη πόλη της Ελλάδας, την Κέρκυρα, την επονομαζόμενη και βασίλισσα του Ιονίου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του ΓΕΛ Νίκαιας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Στη διάρκεια της παραμονής τους εκεί και υλoποιώντας τους στόχους του προγράμματος, ξεναγήθηκαν στο Casa Parlante, το Μουσείο της Κερκυραϊκής ζωής του 19ου αι., όπου γνώρισαν την καθημερινότητα μιας οικογένειας ευγενών και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, με τις πρωτότυπες συλλογές ασιατικών αριστουργημάτων. Επισκέφτηκαν, φυσικά, το Παλιό Κάστρο της πόλης και τους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς και τα δύο μνημειακά κτίσματα του νησιού, το Παλάτι του Μον Ρεπό και το ιστορικό Αχίλλειο και ενημερώθηκαν για την ιστορία τους.

Περιδιάβηκαν επίσης τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης με τα γραφικά σπίτια, την πολυχρωμία, τις υπέροχες πλατείες και τις πάμπολλες εκκλησίες και προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, στον μητροπολιτικό ναό του νησιού.

Η εκδρομή έκλεισε με τη διαπίστωση ότι η Κέρκυρα αποδεικνύει ότι είναι μια πόλη που διεγείρει όλες τις αισθήσεις με τα χρώματα, τις μυρωδιές της αλλά και τις μουσικές της, αρχοντική και κοσμοπολίτικη, και με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση πληθώρας εκπαιδευτικών, κοινωνικοποιητικών και ψυχαγωγικών στόχων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ