ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων για τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την περιφέρεια Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, συμμετείχε η υποψήφια κ. Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί φίλοι,

Καταθέτω την υποψηφιότητά μου πρώτα απ’όλα γιατί θέλω να τιμήσω την πρωτοβουλία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη των υποψηφίων στις Ευρωεκλογές με τη δημοκρατική διαδικασία της άμεσης προσφυγής στα απλά μέλη του κόμματος. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία και σε άλλους τομείς και να είναι αδιάβλητη και αποτελεσματική για την ανάδειξη των υποψηφίων.
Ακόμα καταθέτω την υποψηφιότητά μου γιατί πιστεύω ότι με την πιθανή παρουσία μου στο Ευρωψηφοδέλτιο θα ενισχύσω την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Πάνω απ’όλα όμως, γιατί πιστεύω ότι αν εκλεγώ θα είμαι χρήσιμη σ’ αυτό το αξίωμα.
Όνειρό μου είναι να ακουστεί η ελληνική γλώσσα, όπως χρόνια ξέρω να τη μιλώ και να την τιμώ, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπιζόμενη τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, που γεννήθηκαν στον τόπο μας και τόσο βάναυσα κακοποιούνται στις μέρες μας.

Ακόμα, θα ήθελα να υπερασπιστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έκανα και κατά τη θητεία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου υπερασπίστηκα με σθένος το σύμφωνο συμβίωσης, την χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, αλλά και γενικότερα τα δικαιώματα μεταναστών προσφύγων και μειονοτήτων.

Βασικός μου στόχος θα είναι η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού θησαυρού, παρόντος και παρελθόντος, του τόπου μας πανευρωπαϊκά. Ακόμα, η σύνδεσή του ως προστιθέμενη αξία στον τουρισμό, βασική πηγή εισοδήματος στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον και στις απίστευτες ομορφιές της πατρίδας μας.

Πιστεύω ότι η τεράστια πείρα που έχω, σχεδόν 50 χρόνων, στην παραγωγή και διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων (“Θεσσαλικό Θέατρο”, Θέατρο “Μεταξουργείο”, “Πάρτυ στη Βουλιαγμένη”, πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές περιοδείες) είναι μια εγγύηση γι’ αυτές μου τις δυνατότητες.
Επίσης, σημαντικός μου στόχος θα είναι, μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, το σταμάτημα της επέλασης των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη. Έχουμε χρέος απέναντι στις επερχόμενες γενιές να σταματήσουμε ΤΩΡΑ την επώαση του αυγού του φιδιού.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ