ΤΟ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΒΑΓΙΑ ΜΠΛΕΚΑ – ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Προτείνει να πάρει το όνομά της η οδός που διέρχεται μπροστά από το σχολείο

Σε μια ενέργεια τιμής και υπόσχεσης ότι τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών δεν θα ξεχαστούν, το ΓΕΛ Τυρνάβου κατέθεσε πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου για μετονομασία της οδού Σκρα που διέρχεται μπροστά από το σχολείο σε οδό Βάγιας Μπλέκα Καρακώστα, της Τυρναβίτισσας που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα στο έγκλημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας η οδός μπορεί να μετονομαστεί αφού δεν προκαλείται κάποιο πρόβλημα και κυρίως επειδή το όνομα της οδού (Σκρα) δεν χρησιμοποιείται από κανέναν.

«Πρόκειται για μικρού μήκους οδό που εκτείνεται από την οδό Αγίας Τριάδος έως το όριο του σχεδίου πόλης μεταξύ των ΟΤ 530 (Χώρος Βιοτεχνίας, όπου εντοπίζεται μικρός αριθμός επιχειρήσεων) και ΟΤ532 (Χώρος Σχολείου, όπου βρίσκεται το Γενικό Λύκειο). Άλλες δραστηριότητες ή χρήσεις δεν εντοπίζονται επί της οδού.

Παρόλη την πάροδο όμως τόσων ετών, η ονομασία Σκρα δεν έχει επικρατήσει. Ενδεικτικό του γεγονότος είναι ότι η Δ/νση που χρησιμοποιείτο Γενικό Λύκειο είναι τέρμα Αγίας Τριάδος, ενώ παρακείμενες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τη Δ/νση Κεραμαριό και έναντι Ενιαίου Λυκείου.

Επομένως η μετονομασία της οδού δεν θα έχει επιπτώσεις τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην προσαρμογή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στα νέα δεδομένα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισήγηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ