ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΠΟΧΗ

“Η αποχώρηση του τέως Δημάρχου Λαρισαίων και Επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Απόστολου Καλογιάννη από την ενεργή Θεσμική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός.

Διότι, καταγράφει μία μακρόχρονη Αυτοδιοικητική πορεία με διακριτό αποτύπωμα και ιδιαίτερα, την ιστορική παρακαταθήκη ενός σημαντικού έργου 9 χρόνων Δημαρχιακής θητείας που το ενεργό της ανάγλυφο θα αποτελέσει συνέχεια και στην παρούσα θητεία.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί και την αποχώρησή του από Επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» που η ιστορική δημιουργία ενός καθαρά Αυτοδιοικητικού αδέσμευτου σχήματος αποτέλεσε ιστορική αναγκαιότητα για τη Λάρισα αλλά και, Πανελλήνιο πρότυπο.

Με αξιακές σταθερές και πρόσημο Δημοκρατικό, Κοινωνικό, Προοδευτικό,Οικολογικό, Ενωτικό.
Αυτό ήταν και η πεμπτουσία της ένωσης προσώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που όμως, βρέθηκαν στον κοινό τόπο προτάγματος του κοινού συμφέροντος για τη Λάρισα.

Και η προσωπική μου «κατάθεση» από καρδιάς είναι ότι, αισθάνομαι δικαιωμένος και υπερήφανος για την επιλογή συνεργασίας μου με τον Απόστολο Καλογιάννη. Ευγνώμων δε για την εμπιστοσύνη του σε θέσεις ευθύνης.
Αποτελεί λοιπόν προτεραιότητα να περάσουμε στη νέα εποχή.

  • Να σφυρηλατήσουμε την πολιτική και κοινωνική ενότητα και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων εκείνων που όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφεραν. Μέσα και έξω από τα ψηφοδέλτιά μας.
  • Να υπερασπιστούμε το ήθος και το έργο μας.
  • Να αφουγκραστούμε και να ενστερνιστούμε τα μηνύματα όλων των συμπολιτών μας.
  • Να ανανεώσουμε τον λόγο και την εικόνα μας καθώς και την επικοινωνία μας.
  • Να σταθούμε δίπλα στο εργασιακό δυναμικό του Δήμου, κοντά στην κοινωνία.
  • Να αναγνωρίσουμε με παρρησία λάθη και ολιγωρίες μας.
  • Να εμπνεύσουμε με όραμα και νέες ριζοσπαστικές προτάσεις.
  • Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.
  • Να καταστήσουμε «παρένθεση» τη θητεία αυτής της δημοτικής αρχής για να μην μπούμε ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία σε «περιπέτειες» ιδιωτικών σκοπών και ιδιοτελών συμφερόντων για το Δημόσιο χώρο, τα δημόσια αγαθά (νερό- ενέργεια- απορρίμματα), το Κοινωνικό «δίχτυ» αλληλεγγύης, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον.

Στην κρίσιμη και δύσκολη αυτή καμπή θέτω τον εαυτό μου στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» ως ο νέος Επικεφαλής της με το θεσμικό ρόλο του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που θα αναλάβω με κύριο μέλημα μου την ενότητα, τη συλλογική δουλειά σε επίπεδο αιρετών αλλά και της ανοικτής, δημοκρατικής και αποδοτικής λειτουργίας της Συμπαράταξης. Αλλά, και του διαρκούς διαλόγου πολιτικής Αυτοδιοικητικής σύγκλισης με τα δημοκρατικά κόμματα που μας στήριξαν, με κινήσεις πολιτών και με Φορείς της πόλης μας.

Η προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία για επικεφαλής είναι μέσα από τη Δημοτική Ομάδα.

Τη σέβομαι και συμμετέχω.

Είμαι όμως πάντα σταθερά υπέρ των ανοικτών δημοκρατικών διαδικασιών που δεν έχουν περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Αυτό σημαίνει ότι πέραν των ανθρώπων των ψηφοδελτίων μας θα πρέπει να γίνουμε ελκυστικοί με τη νέα μας φυσιογνωμία και λειτουργία με ρόλους ως Συμπαράταξη να συμμετέχουν στις διαδικασίες όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες ως ενεργά μέλη.

Και έτσι ενδυναμωμένοι και αναβαπτισμένοι θα προχωρήσουμε στον κατάλληλο χρόνο σε δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης για τα όργανα της Συμπαράταξης όπως συλλογικά θα τα προσδιορίσουμε.

Αυτό θα επιδιώξουμε και για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου Δημάρχου σε εύλογο χρόνο πριν τις εκλογές του 2028.
Με πλατιά ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία χωρίς αστερίσκους και αποκλεισμούς σε όποιον θέλει να διεκδικήσει.

Η πορεία μου ως Πρόεδρος ΤΕΕ αλλά και στην Αυτοδιοίκηση από το 2014 μέχρι σήμερα πιστεύω ότι προσδιορίζει και τον βαθμό αξιοπιστίας μου σε όσα καταθέτω και δεσμεύομαι δημόσια αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ