ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το μήνυμα ότι σήμερα απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα, για την συνολική προστασία της ζωής μας, έστειλαν σήμερα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οι απεργοί όπως φάνηκε και από τα συνθήματα διεκδικούν:

 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

 Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

 Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

 Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.

 Επαναφορά Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.

 Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

 Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

 Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

 Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α

 Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

 Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

 Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία

 Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

 Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους & απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές,, προληπτικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια

 Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

 Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να μην αξιοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης «ASPIDES» της ΕΕ, όπως και καμία άλλη υποδομή.

 Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.

 Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ