ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «LET’S DO IT GREECE» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΓΟΝΝΩΝ

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, συμμετείχε με ενθουσιασμό στην εθελοντική δράση “Let’s Do It Greece”.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξεων ενώθηκαν με την Δημοπική Κοινότητα για να καθαρίσουν την πλατεία των Γόννων, δείχνοντας τη δέσμευσή τους για ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Οι μαθητές/τριες καθάρισαν την πλατεία των Γόννων συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, κα Τσιούρβα Παρασκευή, κα Αικατερίνη Πούλιου και κ. Γεώργιο Κυρίτση. Στη δράση συμμετείχαν και κάποιοι μαθητές της Δ’ Τάξης συνοδευόμενοι από τον κ. Πέτρο Μπαρμπαγιάννη δάσκαλο Ειδικής Αγωγής.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας “Let’s Do It Greece”, η οποία έχει εμπνευστεί από την αρχική πρωτοβουλία στην Εσθονία. Από μια αρχική ιδέα λίγων, μετατράπηκε σε μια μαζική κίνηση που αποδεικνύει πώς ο συντονισμός και η συλλογική προσπάθεια μπορούν να φέρουν πραγματική αλλαγή.

Χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα ενώθηκαν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, καθαρίζοντας δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, γειτονιές και πάρκα. Με αυτήν την ενέργεια, επιδεικνύουμε όχι μόνο την αγάπη μας για το περιβάλλον αλλά και την αποφασιστικότητά μας να αναλάβουμε την αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε.

Η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας αποτελεί ένα παράδειγμα παιδαγωγικής προσέγγισης, καθώς διδάσκει τη σημασία της φροντίδας για το περιβάλλον και της συλλογικής δράσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, πρόσθεσε: “Είναι μία μοναδική πανελλαδική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως σκοπό να δείξουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον και τη σημασία της συλλογικής δράσης.

Για ακόμη μία φορά οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, με προτροπή της Διευθύντριας κας Αποστολίνας Σαίτη συμμετείχαν στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece”.

Ως δημοτική Αρχή ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και φροντίδας του περιβάλλοντος. Όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί, σίγουρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ