Η Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Δείτε την ανακοίνωση του σχολείου

Οι μαθήτριες/τές της Α΄ Λυκείου του ΓΕ.Λ Τυρνάβου στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης στο μάθημα των Θρησκευτικών επισκέφτηκαν τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, όπου αρχικά παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και Θείο Λόγο στον βίο του Αγίου Διονυσίου, επισκόπου Λαρίσης .

Μετά το πέρας αυτής ακολούθησε ξενάγηση στο Κειμηλιαρχείο του Ναού από τον πατέρα Κωνσταντίνο Τσιγάρα. Οι μαθήτριες/τές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα σύντομο ιστορικό για το χωριό και το ναό .

Ενημερώθηκαν, επίσης, χρονολογικά για τα Λειτουργικά Ιερά Σκεύη , τις παλαιές και νέες Αγιογραφίες , για τα παλαιότυπα βιβλία και το μεγάλο αριθμό βιβλίων της βιβλιοθήκης του ναού , η οποία είναι δανειστική προς ωφέλεια ψυχών.

Παρατήρησαν το περίτεχνο τέμπλο του 1884 , τα αρχαία κειμήλια του χωριού, τη συλλογή των νομισμάτων , καθώς και τα εκκλησιαστικά γραμματόσημα και άλλα στοιχεία της Λαογραφικής παράδοσης .Τέλος ,οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πλατεία του χωριού.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Πατσή Κωνσταντινιά, Τζιγάνη Αγλαΐα , Αδαμοπούλου Αικατερίνη , Ζουλούμη Θεοδώρα , Μπελτέ Ελένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ