ΣΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου στον υπουργό Οικονομικών – Έθεσε και ζήτημα απαλλαγής όλων των πλημμυροπαθών

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την παράταση ή μη της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμοπαθών της Θεσσαλίας. Η είδηση αυτή προέκυψε από τη συνάντηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ όλων των πλημμυροπαθών από τον Daniel. Εξερχόμενος του υπουργείου δήλωσε ότι «η Πολιτεία βρίσκεται στο πλάι των πληγέντων από φυσικές καταστροφές συμπολιτών μας, προσφέροντας έμπρακτη αρωγή έως ότου μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Οικονομικών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της συνάντησης και την ειλικρινή συζήτηση που είχαμε. Η κυβέρνηση, στην οποία έτυχαν καταστροφές άνευ προηγουμένου, έχει αποδείξει έμπρακτα -στο μέτρο, πάντα, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων- ότι στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μόλις έλαβε σχετική Επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα με την οποία ζητείται η παράταση απαλλαγής της καταβολής ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της 3ης Μαρτίου 2021 στην Ελασσόνα, όπως συνέβη με τους σεισμόπληκτους της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, προχώρησε στην άμεση άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Κατά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός βουλευτής ενημέρωσε τον Κωστή Χατζηδάκη για το αίσθημα αδικίας που εύλογα καταλαμβάνει τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας και του Τυρνάβου σε σχέση με τους ομοιοπαθείς σεισμόπληκτους της Κρήτης, όταν ακόμη πολλοί διαμένουν σε οικίσκους. Μάλιστα, μόνο για τον δήμο Ελασσόνας, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του δήμου, όσον αφορά τα επισκευάσιμα κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, έχουν υποβληθεί 261 αιτήσεις για έκδοση άδειας, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί 38 άδειες.

Επομένως, πολλοί είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για κατοικίες που δεν διαμένουν, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από την πολιτεία ως ακατάλληλες και επικίνδυνες προς χρήση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κωστής Χατζηδάκης αφού άκουσε με προσοχή τον κυβερνητικό βουλευτή, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και έκανε γνωστό ότι το θέμα θα εξεταστεί στη διυπουργική επιτροπή της επόμενης εβδομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ