ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο δράστης αγόραζε προϊόντα χωρίς να τα πληρώσει

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις απατών, εκ των οποίων 2 τετελεσμένες και 1 απόπειρα, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, προσποιούμενος τον έμπορο φρούτων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες και τους έπεισε να του πουλήσουν ποσότητες προϊόντων που παράγουν, αποστέλλοντάς τες σε υποδειχθέντα σημεία, προφασιζόμενος ότι «δήθεν» θα τους αποπλήρωνε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πιο αναλυτικά, εξακριβώθηκε ότι, κατά τον Μάρτιο του 2023, διαπράχθηκαν οι κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

• την 1-03-2023, ημεδαπός, σε περιοχή της Φθιώτιδας, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα καρυδιών, -2- τόνων (απάτη ύψους -5.650- ευρώ),
• την 27-03-2023, ημεδαπός, στην Ελασσόνα, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα καρυδιών, -1- τόνου και -100- κιλών (απάτη ύψους -6.215- ευρώ) &
• την 27-03-2023, ημεδαπός, σε περιοχή της Ελασσόνας, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα αμυγδάλων, -2,5- τόνων, χωρίς ωστόσο να τα παραλάβει κάποιος (απόπειρα απάτης).

Από τον δράστη, καθώς και από οικία του σε περιοχή της Λακωνίας, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, κατασχέθηκαν συνολικά:

• -4- κινητά τηλέφωνα,
• -7- συσκευασίες καρτοκινητής τηλεφωνίας &
• -1- ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ