ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 2024, με συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ, στις 18:30.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα της εν εξελίξει Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της δολοφονικής αυτής μηχανής του κεφαλαίου, βρωμάει μπαρούτι. Βάφεται από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, η σφαγή του οποίου συνεχίζεται εδώ και πάνω από 5 μήνες από το Ισραήλ, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς. Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Η Λάρισα, αλλά και ευρύτερα η περιοχή της Θεσσαλίας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η Λάρισα έχει ήδη ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών, καθώς έχει αναδειχθεί σε κεφαλαιώδες αεροδρόμιο και με σκοπό να γίνει η τρίτη νατοϊκή βάση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (μη επανδρωμένα «αεροχημάτα» drones, τύπου MQ-9 Reaper–Θεριστής, αεροσκάφη τύπου 4 MQ- 4, 2 MQ-9B Reaper αλλά και 2 F-15) στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης. Επίσης, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ το οποίο και «προσεφέρθη» από την ΝΔ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο συντονιστή στην πολεμική επιχείρηση «ASPIDES» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ».
Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους φίλους της ειρήνης για να διαδηλώσουμε:
• Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην πόλη μας και στην χώρα.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 26/4/2024
Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 -13.00 και 19.00-21.00
Σάββατο 10.00 -13.00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ