ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 13Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Παρουσίασαν τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα και κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των εντυπωσιακών εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, δημιουργώντας ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον!

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Περισσότεροι από 900 μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Σχολεία 2ης Ευκαιρίας κλπ.), συνοδευόμενοι από 100 και πλέον εκπαιδευτικούς σχολείων της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης & της Καρδίτσας ξεδίπλωσαν τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους και παρουσίασαν -ενώπιων των συμμαθητών τους, των γονέων & των εκπαιδευτικών τους- τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπό την επίβλεψη και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Εργαζόμενοι μεθοδικά και συστηματικά, με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους. Το χαμόγελο, ζωγραφισμένο στα λαμπερά τους πρόσωπα, αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για γονείς & εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα απέδειξε πως με σκληρή δουλειά, αγάπη & μεράκι, το μέλλον μπορεί να προδιαγράφεται ευοίωνο…

Το Φεστιβάλ διεξήχθη για 13η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, την Πόλη που Μαθαίνει, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Λάρισας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη 2η Σ.Α.Ε.Κ. Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ σημαντική για την επιτυχία του ήταν και η συνδρομή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

Κατά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης απεύθυνε τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και πιο συγκεκριμένα, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλή Γερογιώκα, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική, στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ζέρβα Νικόλαο, στη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καραγιώργου Αικατερίνη, στην Οργανωτική Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Παπαδημητρίου Άρτεμη, στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Πληροφορικής Λάρισας κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνο, για τη υποστήριξη και τη συνεργασία τους, στη Διεύθυνση και το Σύλλογο εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που για 13η συνεχή χρονιά μεριμνούν για την άρτια διεξαγωγή του Φεστιβάλ, στους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, στους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς, σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που προσέφεραν εθελοντικά και με χαρά τις υπηρεσίες τους, στους γονείς, σε όποιους άλλους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, στους περισσότερους από 900 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, οι οποίοι -όπως επισήμανε- απέδειξαν ότι ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ