ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟ

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Αυτή την στιγμή, ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται.

Απειλείται με 10 χρόνια κάθειρξη

Σημειώνεται πως, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 έτη. Επισήμανε επίσης ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας. Έπειτα από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε στον βουλευτή την Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη αρχικά από την φρουρά της Βουλής και στη συνέχεια αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνηση, οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ και αφού εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχώρησε από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, πήγε για κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά και επίσης φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Ο διάλογος και το επεισόδιο

Το επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο.

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε «βούλωσε το εσύ σκουπίδι», ενώ συνέχισε με άλλους χαρακτηρισμούς, και σύμφωνα με την πλευρά Φλώρου, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος: Άντε

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια, ο Κωνσταντίνος Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ