ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Επιβράβευσε με δώρα την ομάδα ρομποτικής του σχολείου για την Πανελλήνια διάκριση

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Φαλάνης καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από την Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ.Μαρία Γαλλιού επισκέφτηκαν το σχολείο με τον κύριο Κουρέτα να δίνει στους μικρούς μαθητές δεκαπέντε τάμπλετ, όπως τους είχε υποσχεθεί για τις διακρίσεις τους, με τελευταία την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με το έργο «Υδάτινες Στρατηγικές για την Θεσσαλία».

Οι μαθητές ενημέρωσαν αναλυτικά τον Περιφερειάρχη για το έργο τους, το οποίο έχει στόχο την πρόληψη της λειψυδρίας και την πρόληψη των πλημμυρών καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας , ένα έργο το οποίο επέλεξαν εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Ο τρόπος παρουσίασης μάλιστα του project από μαθητές εντυπωσίασε τον Περιφερειάρχη, ο οποίος τους συνεχάρη .«Μας κάνετε υπερήφανους» είπε ο κύριος Κουρέτας και δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους και ότι θα προωθήσει περεταίρω το έργο .

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο το οποίο έχει πληγεί από το σεισμό πριν από τρία χρόνια, εξακολουθεί να λειτουργεί με προβλήματα καθώς προκλήθηκαν ρωγμές στο ιστορικό κτίριο με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο και οι μισές τάξεις να κάνουν ακόμη μάθημα σε προκατασκευασμένα κτίσματα (κοντέινερ).

Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε επισκεφτεί το σχολείο και το έθεσε ως προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του σήμερα ανακοίνωσε στους εκπαιδευτικούς ότι υπάρχει μελέτη ύψους 300 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να γίνουν επιδιορθώσεις του φέροντος κτιρίου ενώ για την απαιτούμενη επέκταση θα χρειαστεί η ένταξη του στο ΕΣΠΑ κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος και μέχρι τα τέλη του 2025 αναμένεται το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα η Περιφέρεια προχωρεί σε εργασίες στις τουαλέτες του σχολείου που θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του μηνα, προκειμένου να καταστούν λειτουργικές για του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Παρόντες ήταν εκτός από την διευθύντρια κ. Ευαγγελία Κανιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ρένος Καρυώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ