ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων για όσα τους ανήκουν σηματοδότησε η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Λάρισα, όπου ταυτόχρονα εκφράστηκε η στήριξη στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ.

Με κατάθεση στεφάνων σωματεία και φορείς της Θεσσαλίας τίμησαν τους νεκρούς της εργατικής τάξης από την εξέγερση του Σικάγο το 1886 έως σήμερα, ενώ κυριάρχησε και το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση των πλημμυροπαθών και για ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη Λάρισα, με παρατεταμένο χειροκρότημα έγινε δεκτή η ανάγνωση του γράμματος των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με την οποία ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Έγινε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους και στην κορυφή ήταν το πανό με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να επισημανθούν και οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής για τη μη αποκατάσταση στο 100% των πλημμυροπαθών. Εκεί ακούστηκε το σύνθημα «Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές».

Μπροστά στο Δημαρχείο Λάρισας τοποθετήθηκε πανό ενάντια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πάρει οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.

«Καμιά κυβέρνηση δεν μας χαρίστηκε. Κανένα αφεντικό δεν μας λυπήθηκε. Κόντρα στο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, που ψάχνουν να βρουν αστοχίες του συστήματος σε ανθρώπινα λάθη και σε στρεβλώσεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Πρόσθεσε ότι «διέξοδος για όλους εμάς είναι να έρθουν τα πάνω κάτω. Να γίνουμε εμείς, οι πολλοί, αυτοί που θα αποφασίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών και των συμφερόντων μας, για το μέλλον που έχουμε ανάγκη. Σε αυτό τον δρόμο, η ελπίδα θα γίνει πράξη και το δίκιο του εργάτη νόμος. Αυτό είναι το καθήκον μας, η μεγαλύτερη τιμή σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, άφησαν τα κόκαλά τους στις εξορίες και στις φυλακές για να προχωρήσει η ζωή προς τα εμπρός!».

Νωρίτερα έγινε κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Τάκη Γαργαλιάνου που διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τη διετία 1945-1946 και εκτελέστηκε στο Μεζούρλο το 1949.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ