ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δείτε τί αναφέρει η Λαρισαία υποψήφια για την ευρωβουλή με τη Νέα Αριστερά

9 Μαΐου 1945. Συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανία και λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός, το σύνθημα της αντιφασιστικής και αντιναζιστικής νίκης των λαών.

Σήμερα, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές το σύνθημα αυτό είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εθνική μισαλλοδοξία είναι παρούσες στην Ευρώπη και τον κόσμο θέτοντας σε κίνδυνο τις αξίες της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ακροδεξιά σηκώνει και πάλι κεφάλι απειλώντας να διαμορφώσει νέους συσχετισμούς και μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Στη γειτονιά μας, η Παλαιστίνη βρίσκεται πιά σε οριακή κατάσταση. Η απουσία πραγματικής προοπτικής για ειρηνική συνύπαρξη και λύση στο πρόβλημα της Παλαιστίνης διατηρεί τον κύκλο της βίας και της αντιπαλότητας, με σοβαρές επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Η κυβέρνηση ενός λαού που υπέστη τα πάνδεινα πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη, σήμερα, χωρίς αίσθηση της ιστορικότητας μεταχειρίζεται τα ίδια μέσα απειλώντας με εξολόθρευση τον Παλαιστινιακό λαό. Η απειλή για τη δική τους τελική λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα ακούγεται ανατριχιαστική στη συνείδηση κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Σήμερα, άμεσα, πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά στην ανάδυση της ακροδεξιάς και να εργαστούμε για την προαγωγή της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ειρήνης που ένας ολόκληρος κόσμος οραματίστηκε με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με τη Νέα Αριστερά για μια Ευρώπη δημοκρατική, συμπεριληπτική και αλληλέγγυα. Για την ειρήνη και την ευημερία των λαών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ