ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ DANIEL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν σταθερότητα και ευρωπαϊκή προοπτική στις ευρωεκλογές

Σε δεσμεύσεις για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στη Θεσσαλία ο DANIEL σε δημόσιες υποδομές και σε περιουσίες ιδιωτών προχώρησαν σήμερα από τη  Λάρισα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και ο ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος.

Οπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης η κυβέρνηση έχει ως πρώτο μέλημα την αποκατάσταση των ζημιών και γι’ αυτό το λόγο έχει εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια για την πληγείσα Θεσσαλία, που θα αγγίξουν τα 3 δισ. €.

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό των όσων έγιναν μέχρι σήμερα σημείωσε ότι δόθηκαν 21 εκ. € ως κρατική αρωγή και 170 εκ. € από τον ΕΛΓΑ για τους αγρότες που από τον ΕΛΓΑ θα λάβουν επιπλέον 80 εκ. €.

Για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών σύμφωνα με τον υπουργό έχουν εξασφαλιστεί 1,4 εκ. € εκ των οποίων 700 εκ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης και 700 εκ. € από το ΕΣΠΑ.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Λάρισα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών του Ιουνίου καλώντας τους πολίτες να αποφασίσουν με σοβαρότητα ποιος θα τους εκπροσωπήσει στο ευρωκοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στον τοποθέτησή του και ο κ. Ταχιάος που όπως τόνισε έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη Θεσσαλία και γνωρίζει πολύ καλά τί ακριβώς απαιτείται για την επούλωση των πληγών και την ανάπτυξη της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις προς τους πληγέντες Θεσσαλούς.

ΟΜΙΛΙΑ

Μετά το πέρας της συνέντευξης στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης έγινε η πολιτική ομιλία του κ. Χατζηδάκη ενόψει των ευρωεκλογών με τον υπουργό να καλεί τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να υπερψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής για τη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ